Portorož: Prižig lučk in vse decembrske sladkosti

Portorož: Prižig lučk in vse decembrske sladkosti

AVTOR Lea Šuligoj, Turistično združenje Portorož g.i.z.
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož

 

Portoroški božični sejem Vse sladkosti življenja bo letos popestril bogat spremljevalni program. Decembrsko vzdušje se bo pričelo 2. decembra s slavnostnim prižigom praznične osvetlitve in obiskom Miklavža. Prireditve za vse okuse in starosti bodo potekale skoraj vsak dan v mesecu.

Praznično dogajanje v Portorožu in Piranu se bo letos pričelo 2. decembra z odprtjem božičnega sejma Vse sladkosti življenja v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Ob 16.30 bo župan Občine Piran Peter Bossman slavnostno prižgal praznično osvetlitev, sledila pa bosta nastop baritonista Nevena Stipanova in pevskega zbora Portorož ter otroški program z obiskom Miklavža. Obiskovalci se bodo lahko tudi fotografirali z raznimi šaljivimi pripomočki in tako ovekovečili doživetje ob pričetku decembrskih radosti.

Božični sejem v organizaciji Turističnega združenja Portorož bo ponudil bogat izbor kulinaričnih dobrot ter izdelkov domače in umetnostne obrti. Odprt bo vsak vikend, vključno s petki, od 2. do 18. decembra 2016, nato pa vsak dan od 23. decembra do 1. januarja.  

Letošnja novost je izredno bogat spremljevalni program, ki bo sejem popestril s koncerti, pouličnim gledališčem in predstavami za otroke. Prvi konec tedna bodo poleg Nevena Stipanova in pevskega zbora Portorož nastopili še Marjetka Popovski s skupino Cvet v laseh (sobota, 3. 12., ob 15.30) in žonglerska skupina Čupakabra s svojo ognjeno predstavo (nedelja, 4. 12., ob 15.00). Nato pa se bodo v decembru zvrstili še skupina Vagabunda, skupina Hush Lush, Šavrinski godci, godalni kvartet Laurylin, otroci pa si bodo lahko ogledali kar tri predstave: “Miškolinčkovo rajanje”, “Pika Nogavička, Klovn Jaka in Dedek Mraz” ter “Mali BU”. Skupaj bo v parku kar 20 prireditev in vse bodo brezplačne.

Vrhunec dogajanja bo 26. decembra, ko bomo na Festivalu penin v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož nazdravili z najboljšimi mehurčki, v parku pred hotelom pa bodo nastopili izvrstni Perpetuum Jazzile. Večer bomo zaključili romantično na Nočnem pohodu z baklami.

In če vse to ni dovolj, se decembra v Portorožu in Piranu obeta še pestra paleta drugih dogodkov. Božični tržnici bosta organizirani tudi na Tartinijevem trgu v Piranu (23. 12.-6. 1.) in na Bernardinu (24. 12.-6. 1.). Za ljubitelje glasbe priporočamo koncert Mešanega pevskega zbora Georgios Piran (11. 12. v cerkvi sv. Jurija v Piranu) in Gala božično-novoletni koncert s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor (17. 12. v Avditoriju Portorož).

Za otroke bo poleg živahnega dogajanja na portoroškem božičnem sejmu organizirana tudi dopoldanska otroška predstava Zlatko, Zoja in darila z Dedkom Mrazom (24. 12. v Avditoriju Portorož), od 27. do 31. decembra pa bodo potekale Novoletne predstave za otroke na Tartinijevem trgu v Piranu. 28. decembra se bomo ozirali v nebo, saj bodo s portoroške plaže spustili 1000 letečih lampijonov. V Piranu pa tudi letos ne bo manjkala tradicionalna razstava jaslic v piranskih cerkvah (18. 12. – 6. 1.).

Novo leto bomo pričakali ob slikoviti kulisi piranskega Tartinijevega trga. Letos bomo zaplesali ob glasbi odlične Nuše Derenda. V Portorožu pa bo živahno tudi še naslednji dan, 1. januarja 2017, ko se bodo najpogumnejši osvežili z Novoletnim skokom v morje. Sledil bo glasbeni program in ognjemet ob 18. uri.

Vse decembrske prireditve bodo objavljene v knjižici, ki jo bo izdalo Turistično združenje Portorož. Dostopna bo v turističnih informativnih centrih, po pošti pa bo poslana tudi na vsa gospodinjstva v občini Piran.