Portorož predstavlja 3. Festival vrtnic in cvetja

Portorož predstavlja 3. Festival vrtnic in cvetja

Val online

Portorož bo ta konec tedna gostil tretji Festival vrtnic in cvetja.V rožnem vrtu bo kmalu začela rasti gredica slavnih, prvo vrtnico Portorož bo zasadila Tinkara Kovač.

Ta konec tedna, 17. in 18. maja, se v Portorožu pričenja že tretji Festival vrtnic in cvetja. Poleg stojnic s ponudbo cvetja, vrtnic, dišavnic in izdelkov domače obrti, bo mogoče okusiti tudi kulinarične mojstrovine iz vrtnic. Obiskovalci bodo lahko kupili sadike vrtnice Portorož in drugo cvetje za ureditev svojih vrtov.

Odprtje festivala bo potekalo v soboto ob 10. uri, ko bosta navzoče pozdravila župan občine Piran Peter Bossman in direktor Turističnega združenja Portorož Jadran Furlanič. Nato se jima bo na odru pridružila naša predstavnica na Evroviziji, Tinkara Kovač, s katero bo predstavljena novost festivala: vsako leto bo ena izmed znanih osebnosti prejela čast, da zasadi vrtnico z registriranim imenom Portorož. Tako bo v Portorožu kmalu pričela rasti  gredica slavnih. Prvo vrtnico bo v gredico prispevala prav priljubljena primorska pevka.

V nadaljevanju programa bo festival ponujal veliko aktivnosti:  vodene oglede portoroških parkov, sprehod do Forma Vive, ki bo vključeval ogled oljčnika na Seči in obisk vrta kaktusov, številne delavnice za otroke in odrasle.

Ponovno bo izvedeno tekmovanje za najlepši vrt, ki je letos razširjeno na vso piransko občino. V nedeljo pa bo podeljena tudi nagrada Grb odličnosti v turizmu 2014.

Več na http://www.portoroz.si/si/dozivetja/prireditve/dogodki/2014/05/17/793-Festival-vrtnic-in-cvetja-Portoroz