Portorož in Piran v varnem zavetju pred zimo

Portorož in Piran v varnem zavetju pred zimo

AVTOR Lea Šuligoj (Turistično združenje Portorož g.i.z.)
FOTO romantični Piran (avtor: Julia Wesely),sončni zahod (avtor: Matevž Kostanjšek)

Ko drugje v Evropi cele tedne vladajo zimske razmere z meglo, s snegom in temperaturami pod ničlo, si lahko v Portorožu ali Piranu privoščite kavico kar zunaj na terasi ter uživate v razgledu na modro morje, bleščeče nebo in zasnežene Alpe v daljavi. V centrih dobrega počutja lahko plavate v topli morski vodi, se razvajate v savnah ali na masažah. Ugodna mikroklima pa dopušča tudi razne aktivnosti na prostem. Kolesarski izlet ali pohod od morja do bližnjih gričkov v zaledju Istre je prav enostaven z vodnikom (ali aplikacijo) Uživajmo podeželje

Piran čaka tiste, ki gledajo s srcem in znajo uživati v drobnih stvareh. Njegov brezčasni šarm nahrani dušo in zahotelo se vam bo, da bi ga kar … objeli. Hm, zakaj pa ne? Vaš naslednji obisk Pirana lahko prijetno popestri kviz Objemi Piran. Iskanje pravilnih odgovorov vas bo popeljalo na sprehod po srednjeveškem mestecu in mimogrede ga boste še bolje spoznali, odkrili njegove skrivnosti in zadihali skupaj z njim. Vse, kar morate narediti, je, da se oglasite na Tartinijevem trgu v turistično informativnem centru in si zagotovite svoj letak z vprašanji. Za vse, ki se boste vrnili s pravilnimi odgovori, smo pripravili številne drobne pozornosti in nagrade, kot so brezplačna kava, sladoled ali tortica, vrečka piranske soli, z malce več sreče pa tudi prost vstop v portoroške bazene in savne ter brezplačno kosilo za dve osebi na Bernardinu.

Piran pa je tudi eno najbolj romantičnih mest v Evropi in ta konec tedna bodo piranske ulice še posebej polne zaljubljenih vzdihljajev. V taktih skrivnostne romantike bomo zaplesali v soboto, 14. februarja, na velikem pustnem plesu v maskah v piranskem gledališču Tartini.

Obala 16, 6320 Portorož,
Kontakt: Lea Šuligoj, lea@portoroz.si
www.portoroz.si