Portorož bo preplavil svež val dogodkov

Portorož bo preplavil svež val dogodkov

AVTOR Lea Šuligoj
FOTO arhiv Turistično združenje Portorož, g. i. z.

Neisha bo jutri otvorila cikel dogodkov Poletje v Portorožu in naznanila začetek pestrega poletnega dogajanja. Poleg tradicionalnih prireditev bo letos julija in avgusta v Portorožu na sporedu še več kot 60 dodatnih brezplačnih dogodkov.

S koncertom Neishe se jutri pričenja pestro poletno dogajanje. Cikel dogodkov Poletje v Portorožu bo v dveh mesecih prinesel več kot 60 brezplačnih prireditev.

Ob ponedeljkih bo na sporedu kino na plaži. V juliju bodo predvajane predstave Naš avto, Poletje v školjki, Babica gre na jug in Gremo mi po svoje. Torki bodo rezervirani za jazz in blues ritme, srede pa bodo ponudile nastope mladih glasbenikov. Četrtki in sobote bodo namenjeni koncertom znanih domačih izvajalcev, pridružile pa se jim bodo tudi nekatere tuje skupine. Teden se bo zaključil s folklorno-glasbenimi večeri, kjer bodo nastopili svetovni prvak v diatonični harmoniki Denis Novato in člani Folklornega društva Val. Ob ponedeljkih, sredah in petkih bo v Rožnem vrtu poskrbljeno za pester otroški program, 5. julija pa bo na ploščadi organiziran plesni večer v znamenju tanga.

Na portoroški ploščadi bodo julija poleg Neishe nastopili še skupina brazilskih tolkalcev Banda Berimbau (11. 7.), Goran Bojčevski Trio (18. 7.), Soulfingers (20. 7.), Avtomobili (25. 7.) in Belen Lopez & Fiesta Latina (27. 7.). V Rožnem vrtu pa se bodo predstavili Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard (9. 7.), Milizza – Tribute to Sting and Police (16. 7.), Blaž Vrbič Trio (23. 7.) in Mali Oglasi (30. 7.).