Pomlad se prebuja

Pomlad se prebuja

AVTOR Turistična skupnost Kvarnerja

Aktivno na Kvarnerju

Pustna rajanja so se končala in pred nami je že marec, mesec v katerem se počasi prebuja pomlad in z njo se prebujamo tudi mi. Vse pogosteje nam pride na misel morje. Eno od najbližjih je tudi na Kvarnerju. Vabijo vas Opatija, Crikvenica, Krk, Lošinj, Cres, Rab, Reka, Vinodol, Gorski kotar in še mnoge druge destinacije. Kvarnerski turistični delavci že prenavljajo hotele, kampe in pripravljajo številne zanimive dogodke.

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi podrobneje predstavljajo spodaj. Vse ostale pa lahko najdete na njihovi internetni strani http://www.kvarner.hr/turizam/dogadanja

 

MAREC V OPATIJI

 OAZA WELLNESSA, 1.3.-31.3., Opatija

Dogodek, ki marca poteka v Opatiji, slavi zdravje in lepoto, oddih in uživanje, sproščanje in rekreacijo ter Opatijo prelevi v resnično oazo zdravega življenja. Temu prispevajo tudi organizirane sprehajalne, športne in rekreativne poti ter organizirana telovadba na svežem zraku ob spremstvu licenciranih trenerjev. Osrednji del dogajanja poteka v hotelih in specializiranih medicinskih ustanovah, kjer lahko izbirate med bogato wellness & spa ponudbo, eksotičnimi masažami in lepotnimi tretmaji kot tudi med sodobnimi medicinskimi terapevtskimi tehnikami.

VELIKA NOČ NA KVARNERJU

31.3.-2.4., Opatija, Crikvenica, Rab

Za mnoge se z velikonočnimi prazniki začne prebujati pomlad in s tem se pojavi tudi prva priložnost za sproščanje pod soncem. Na Kvarnerju smo pripravili bogat velikonočni program, kjer vas v različnih mestih na Kvarnerju čakajo različni velikonočni dogodki. Tako vas v Opatiji pričakujejo velikonočni koncerti, bogati tradicionalni zajtrki, zabavne igre in razstave. V Crikvenici vam bo velikonočno nedeljsko jutro polepšala kulinarična predstavitev tradicionalne pogače, kruha, pince ali sirnice – simbola življenja in družine. Podobno pestro dogajanje vas pričakuje v vseh kvarnerskih destinacijah – Rabu, Krku, Cresu, Lošinju…

SPOZNAJTE VRHUNSKO KVARNERSKO KLINIKO »TERME SELCE«

Terme Selce delujejo kot zdravstveni in športni center v osrčju Crikveniško-vinodolske riviere in nadaljujejo stoletno tradicijo zdravstvenega turizma tega kraja. V Termah Selce vas pričakuje tim visoko usposobljenih zdravnikov specialistov fiziatrov, kardiologov, medicinskih sester, fizioterapevtov, psihologov, kineziologov, nutricionistov, maserjev, kozmetičarjev – skupaj : 35 redno zaposlenih oseb. Klinika ima najsodobnejšo medicinsko opremo in 6 enoposteljnih apartmajev. Med drugim so ti zdravniki tudi uradni zdravniki hrvaške smučarske reprezentance.

ODKRIJTE VRHUNSKO KULINARIKO KVARNERJA

Restavracija Villa Ariston – hrvaška restavracija leta 2017 in nosilec etikete Kvarner Gourmet, je novi član Jeune Restaurateurs Croatia (JRE), ki je del evropske kulinarične družine in deluje v 16 državah (JRE trenutno obsega več kot 350 evropskih restavracij in kuharjev , s skupno 180 Michelinovimi zvezdami in več kot 4.000 točk vodnika Gault Millau).