Poletja na Kvarnerju še ni konec

Poletja na Kvarnerju še ni konec

Z vas je Turistična skupnost Kvarner pripravila veliko zanimivih dogodkov na področju kulture, aktivnih počitnic in zabave,nikakor pa ne pozabljajo na njihovo odlično kulinariko, združeno v produktih Kvarner Gourmet in Kvarner Food.

Ob koncu sezone se je najlepše odpočiti na Kvarnerju, tudi zato ker je zelo blizu. Z veseljem vas pričakujejo na opatijski in crikveniški rivieri, Reki, Gorskem kotarju in na otokih Krk, Rab, Cres, Lošinj…

Oglejte si ponudbo in si izberite nekaj po svoji meri.Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi vam podrobneje predstavljajo spodaj. Vse ostale pa lahko najdete na njihovi internetni strani http://www.kvarner.hr/turizam/dogadanja

CRIKVENICA 4 PETS, 21.9.-23.9. 2018, CRIKVENICA

V Crikvenici bo med 21. in 23.9. potekala zanimiva prireditev, z imenom “Crikvenica 4 Pets”, namenjena pa bo vašim hišnim ljubljenčkom. Program obsega veliko zanimivih vsebin, kot so sejem izdelkov za živali, karneval hišnih ljubljenčkov in še veliko več… Nagradite svoje ljubljenčke in se odpravite v Crikvenico.

“RAB ISLAND TRAIL”, 22.9., RAB

Obiščite Rab in preizkusite svojo moč na Rab Island Trail-u. Tekmovanje je odlična priložnost, da naredite nekaj za svoje zdravje in občudujete lepote otoka Raba.

“KRK FOOD FEST”,31.8.-7.10.2018, KRK

Izkoristite priložnost in poskusite okusne avtohtone specialitete, ki vam jih do 7.10. ponujajo številne restavracije na otoku Krku, od Malinske, Krka, Vrbnika, Klimna in Punta pa vse do Baške!

»BELICA BIKE«, 30.09.2018, KASTAV

Turistična skupnost mesta Kastav bo v nedeljo, 30. septembra, v sodelovanju z mestom Kastav in športnim klubom »RIKA«, organizirala izobraževalno-rekreativno kolesarsko tekmo “Belica bike”. Poleg rekreacije, tekma vključuje spoznavanje mesta Kastav ter zgodovino gozdov Loza in Lužina, ki vam jih bodo predstavili licencirani kolesarski vodniki. Septembrska tekma nosi ime avtohtone vinske sorte Kastav – Belice, s katerim želijo organizatorji opozoriti udeležence na prihodnji konec tedna, ko bo v Kastvu največji praznik imenovan »Bela Nedeja«.

“BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL”, 12.-14.10., BAŠKA

Baška postaja vse bolj priljubljena destinacija za vse ljubitelje aktivnega in športnega načina življenja. Ima več kot 90 km peš pot in veliko kolesarskih stez, ki so povezane z zgodovinskimi in kulturnimi lokacijami. Veliko zanimivih športnih dogodkov je že potekalo v Baški, med 12. in 14. 10. pa se pripravlja BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL, ki bo poln aktivnosti, za tekače, kolesarje, plezalce in za tiste, ki želijo odkriti Baško na povsem nov način.