“Počitek” pred zadnjo tekmo

“Počitek” pred zadnjo tekmo

Val 133

Surfanje

AVTOR Tine Slabe
FOTO Tine Slabe

Ko tole pišem, sem že skorajda pozabil občutke, ki sem jih opisoval v prejšnjem javljanju, kar je nedvomno dokaz, da mi je počitek dobro del. Pozabil sem nekatere težke trenutke s tekmovanj in si pridobil novih moči za naprej, dobil pa sem tudi nekaj grenkih informacij, ki jih bom moral rešiti.

Prvo soboto v septembru, natanko ob 12. uri, se je začela Piranja, regata v organizaciji JK Pirat, ki je namenjena prav vsem jadralcem na deski. Za nekakšno srfarsko Barcolano so dobili organizatorji idejo prav iz te najštevilčnejše jadralske regate. Po besedah organizatorjev naj bi se regata, ki se bo vsako leto, ne glede na veter, začela točno ob 12. uri, prelevila v tradicionalno. Eol je bil prvi izvedbi naklonjen in postregel s 5 do 8 m/s južnega vetra, ki je za postavljeno regatno polje skoraj najidealnejši. Kmalu po obratu sem prišel na tretje mesto in se vso pot do druge boje, ki je bila postavljena pred piransko »punto«, približeval Stojanu Vidakoviču, ki sem ga kmalu po drugem obratu tudi prehitel. Po napaki vodečega Andreja Kocjana sem prešel v vodstvo, ki sem ga obdržal vse do predzadnjega obrata, kjer sem sam ponovil Andrejevo napako in ostal v brezvetrju pred hotelom Bernardin. Tako sem lahko le opazoval, kako se je »Koc« odpeljal mimo mene proti zmagi. Še pravočasno sem se izvlekel iz brezvetrja in kot drugi prečkal cilj.

Četudi naj bi bil to čas mojega počitka, sem se že naslednji konec tedna odpravil na Pag v družbi Andreja Kocjana in Aleša Žaklja ter moje boljše polovice. V močni burji, ki je v sunkih dosegla do 20 m/s, je štartalo 64 tekmovalcev in tekmovalk. Pol ure pred štartom se mi je med preizkušanjem izbrane opreme zlomil lok. Ko pa je pome prišla luška kapitanija, mi je le-ta z barko zlomila še jambor. Ob vrnitvi na obalo sem imel le še čas pograbiti na srečo že sestavljeno večjo opremo, ki je bila za dani veter nekoliko prevelika. V upanju, da bo v eni uri, kolikor je trajalo tekmovanje, veter oslabel, sem odlično štartal in do prvega obrata prijadral prvi. S preveliko opremo sem se boril celo uro in kljub napadom Zdravka Cerovca postal zmagovalec regate, saj sem s povprečno hitrostjo okoli 50 km/h prejadral najdaljšo razdaljo.

Še naprej ogromno časa posvečam iskanju novega pokrovitelja in če mi kdo lahko pomaga, naj me prosim kontaktira na tineslabe@yahoo.com