Po Crowline na štajersko

Po Crowline na štajersko

Val 157

As Boats

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Po nekajmesečnem premoru se Crownline vrača na slovenski trg. Pred kratkim je pogodbo o zastopanju te ameriške blagovne znamke podpisalo podjetje As Boats iz Frama, ki se je v srca slovenskih navtikov zasidralo z zastopanjem čolnov znamke Four Winns.

As Boats je eno redkih ali pa celo edino večje navtično podjetje v Sloveniji, ki se je svoje napore usmerilo v skrb svojih kupcev tudi po dobavi čolna. »Z nakupom čolna se zgodba šele začne«, pravi direktor podjetja Rok Kociper, zato so poleg Volvo Penta pridobili status pooblaščenega serviserja tudi za motorje znamke Mercruiser, Yamaha in Honda Marine, nudijo pa celovito storitev na področju celoletnega vzdrževanja plovil, saj premorejo lastno dvigalo in suho marino v velikosti 1.900 m2 in servisno delavnico v velikosti 210 m2.

V njihovem salonu, ki obsega 850 m2, si lahko ogledamo predstavnike vseh blagovnih znamk, vključno z najnovejšo pridobitvijo, delphio 1050 escape.

Pred kratkim so prevzeli zastopanje treh novih blagovnih znamk: ameriškega Glastrona, katerega modele hvalijo predvsem v segmentu manjših čolnov z odprtim premcem oziroma bowriderjev, saj so cenovno izjemno ugodni, Delphiin prvi poskus na področju motornih plovil, model 1050 escape, ki je navdušila tudi Valovo posadko do te mere, da smo ji podelili naziv Plovilo leta 2011, navdušeni pa so tudi potencialni kupci. Samo med našim dvournim obiskom njihovega salona so se na razstavljenem modelu izmenjale tri morebitne posadke. Tretja novost pri As Boats pa je ameriški Crownline. Crownline je imel kmalu po udarcu krize velike težave in za nekaj mesecev celo ustavil izdelavo. Zdaj zopet poslujejo, pripravili pa so nekatere osvežitve na svojih modelih. Zamenjali so oblazinjenje in jim spremenili armaturne plošče, ki so zdaj bolj ergonomske in pregledne.

Pri As Boats si lahko ogledamo tri predstavnike te ladjedelnice, in sicer najbolj prodajana modela 260 cr in 280 cr ter 255 ccr, o katerem smo pisali v Valu 112.