Peugeot indenor

Peugeot indenor

Val 168

manj poznan ladijski motor

AVTOR Božidar Peteh
FOTO Božidar Peteh

Vprašanje:

Vsem lep pozdrav. V Valu sem prebral, da ste nekoč že odgovorili na neko vprašanje v zvezi z uvozom rabljenega motorja iz tujine. Ker se tudi sam zanimam za to možnost – novi so dragi -, vas prosim za nasvet. Našel sem namreč motor znamke Peugeot, ki naj bi bil tudi tovarniško mariniziran. Po ogledu sodeč je lepo ohranjen, sedanji lastnik pa ga tudi zelo hvali. Jaz pa sem prvič slišal za ladijske motorje Peugeot in me kljub vabljivi ceni malo skrbi. Ali kaj veste o teh motorjih? Ima oznako Peugeot-Indenor DTN.

Odgovor:

Že ko sem pred leti pisal o marinizaciji motorjev v domači delavnici, sem med motorji, ki so priljubljeni za predelavo v plovila, poleg avtomobilskih motorjev Golf, Mercedes in Ford, omenil tudi motor Peugeot. Glede na pogostost pojavljanja je bil priljubljen bolj v francoskem delu Evrope, še danes pa lahko v sosednji Hrvaški kupite pri enem manjšem izdelovalcu dele za marinizacijo nekaterih Peugeot motorjev starejšega tipa. Torej, sam motor Peugeot starejšega tipa je bil kar pogosto uporabljen za vgradnjo v plovila, podjetnik na Hrvaškem pa se je tudi specializiral za predelavo na Z-pogon.

Motor „Peugeot-Indenor DTN“ pa je nekaj drugega. Gre za tovarniško mariniziran motor. To je motor, izdelan v podjetju „Industrie de Nord“, skrajšano: „Indenor“. Izdelovali so motorje prostornine 2 in 2,5 l za generatorje in viličarje. V šestdesetih letih pa je motor začel v poltovorna vozila vgrajevati Peugeot in pozneje tudi v osebni avto model 404. Isti motor je vgradil tudi Ford v osebni avto granada. Pozneje so ga izdelovali tudi v šestvaljni izvedbi. Vse modele bazičnih motorjev je uporabil tudi Volvo in jih s svojo zeleno barvo prodajal pod lastno blagovno znamko.

Osnovni različici motorja zmoreta 45 oziroma 55 konjskih moči, teža motorja pa je približno 210 kg. Sam motor, gledano za današnje perspektive, je konceptualno tehnično zastarel, kar pomeni porabo goriva vsaj 210 g na konjsko moč na uro (sodobni motorji imajo to mejo že pod 180 g), ni pa rečeno, da je slab. Vsaj jaz osebno cenim pri ladijskih motorjih preprostost in možnost, da sam kaj popravim. Tako je tudi pri tem motorju. Če je bil pravilno vzdrževan, če ni bil preobremenjen v hladnem stanju in če nima več kot 4.000 ur dela, je motor še uporaben in bo za neprofesionalne namene popolnoma zadoščal. Seveda pod pogojem, da je bil kjer koli že vgrajen v plovilo in o tem obstaja dokumentacija, sicer ga pri nas ne boste mogli vgraditi v plovilo oziroma plovilo registrirati. Motorje tega tipa so izdelovali med leti 1980 in 1990, precej pa so jih vgrajevali v motorne barke znamke Pedro.