Panerai in Luna Rossa

Panerai in Luna Rossa

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Panerai in Luna Rossa
PAM01303

Blagovna znamka časomerov Panerai je prvič v svoji zgodovini postala uradni časomerilec na 36. Pokalu Amerike v izločevalnih bojih za izzivalca v pokalu Prada. Dvobojevanje je potekalo med izzivalci, zmagovalec ima pravico nastopiti proti branitelju Pokala Amerike v finalnih bojih in mu odvzeti najstarejšo lovoriko na svetu, 170 let star srebrni čajnik. Lastnik čajnika nato kroji nova pravila za izzivalce in odloča o novi lokaciji tekmovanja za Pokal Amerike.

Povezava znamke Panerai z morjem sega v prvo desetletje prejšnjega stoletja, ko je podjetje dobavilo italijanski mornarici prve inženirske inštrumente za merjenje časa. Prve podvodne ure segajo v 30. leta, ko so postale nepogrešljivo orodje pri številnih raziskovalnih odpravah. Paneraiev kronometer so uporabljali v mornarici leta 1943, za časa projekta Mare Nostrum, različica zasnovana za italijanske častnike in merjenje kratkih intervalov na morju. Model je bil razvit le do prototipa, sedaj je varno shranjen v muzeju Panerai v Firencah.

Napredni kronograf Panerai je postal del opreme italijanske ekipe Luna Rossa Prada Pirelli in ljubiteljem znamke Panerai na zapestju pričara poklicni, osebni ali športni tekmovalni duh. Luminor Chrono Luna Rossa PAM01303 je vez med zgodovino in napredno tehnologije blagovne znamke, ki ga označuje izrazito športni značaj in unikaten italijanski slog. Časomer s podpisom Lune Rosse je narejen v omejeni izdaji 1000 kosov in bo ostal večen spomin na zmago italijanske ekipe na regatah izzivalcev 36. Pokala Amerike, podprtega s strani Prade.

Luminor Chrono Luna Rossa ima temno modro številčnico in športno grafiko ter tahimetrsko lestvico na obodu, ki je uporabna tudi na kopnem. Rdeča in bela barvna odtenka kazalcev kronometra obogatita številčnico. V jeklenem ohišju je natančen samonavijalni hišni kaliber P.9200 s komplikacijo kronometra. Navitje zagotavlja 42-urno rezervo moči, ohišje pa je vodoodporno do 10 barov (več kot 100 metrov). Luminor Chrono Luna Rossa vsebuje pas iz dveh materialov z gumijasto strukturo, ki zagotavlja kakovost in dolgo obstojnost ter tehnični vodoodporen material na površini, zaradi katere je ura primerna tudi za športne aktivnosti, kot je na primer jadranje. V komplet je vključeno orodje, ki omogoča zamenjavo pasov z izvijačem za odstranjevanje zaponke. Vsi deli so shranjeni v lepo oblikovani škatli in zaviti v jadro z logotipom ekipe Luna Rossa in Panerai.