Otroci tekli za otroke

Otroci tekli za otroke

Na 9. dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku zbrali rekordno vsoto sredstev.

»Globoko hvaležna in počaščena že za 9. dobrodelni Skazin tek Otrok otroku, kjer se je zbralo več kot 300 otrok. Hvaležna sem staršem, ki pripeljejo otroke, nekateri že vsa leta. V devetih letih smo zbrali že 111.250 €,« je ob 9. Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku dejala pobudnica projekta Tanja Skaza. Letos so zbrali rekordnih 25.000 € in jih razdelili med Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, Atletski klub Velenje, Plavalni klub Velenje – paraplavalno skupino Delfinčki, Rdeče noske Slovenije, Nogometni klub Rudar Velenje in Tabornike Šoštanj – rod Pusti grad Šoštanj. Skupno je bilo v devetih letih zbranih kar 111.250 €. Otroci pa so ponovno potrdili moto teka: “Zmagamo, ko si pomagamo!”, zato je vsak, ki je pretekel 200 ali 800 metrov, prejel medaljo.

Otroci so se na dogodku najprej dobro ogreli, nato so tekli – tudi mamice z vozički in čisto majhni otroci do večjih. Ves čas je bilo veliko razgibane animacije, iger, poslikav obraza in okusne raznovrstne hrane z bogato darilno vrečko za vse tekače. Zbrane udeležence je zabaval priljubljeni reper Challe Salle, s katerim so se lahko fotografirali in dobili avtogram. Za vroče plesne ritme je poskrbela tudi Mini DJ akademija, G-Rega pa je z animatorji na poligonih in otroških atrakcijah omogočil razburljiv vrtiljak možnosti neskončne zabave. Prav tako so imeli bogat srečelov, kjer je bila vsaka srečka dobitna.

Podjetje Skaza se že veseli velikega desetega dobrodelnega teka Otrok otroku, s sloganom “Zmagamo, ko si pomagamo”. Organizatorjem in udeležencem je skupno zavedanje, da je prihodnost sveta odvisna od vrednot, ki jih krepimo pri najmlajših.

Najvišjo donacijo doslej so poleg dobrodelnih tekačev omogočili sponzorji in donatorji: