Opel Grandland X Hybrid

Opel Grandland X Hybrid

Opel Grandland X Hybrid4

Naredite zelen odtis in vtis

Grandland X Hybrid je preprosto SUV s priključnim hibridnim pogonom, ki bo vas in vaše najbljižje zapeljal zelenim pustolovščinam naproti. Z vrhunskimi tehnologijami in osupljivim oblikovanjem Grandland X Hybrid navduši in pritegne občudovalce. Primeren je za vse, ki imate na cesti radi športen občutek, a radi vozite varčno in ste predani trajnostni skrbi za neokrnjeno okolje.

Prav z Grandland X Hybridom je Opel začel izpolnjevati svojo zavezo, da bo do leta 2024 vsak njihov model imel e-različico.

Bistvo je očem skrito

Po zunanjem videzu in prostornosti se Grandland X Hybrid ne razlikuje od Grandlanda z motorjem z notranjim izgorevanjem in pritegne poglede z izrazitimi potezami in športnim zanosom. Njegov videz je še drznejši, če izberete črn pokrov motornega prostora v kombinaciji s črno streho. Športnost avtomobila poudarjajo tudi posebna dvobarvna diamantno brušena platišča iz lahkih kovin. Oplov premijski SUV vas bo razvajal tudi z izredno vidljivostjo LED žarometov AFL in to v vseh razmerah, saj se osvetlitev prilagodi okolju (podeželje, avtoceste, v naseljih, vremenske spremembe, odcepi, ovinki).

Znotraj elegantni Grandland X Hybrid združuje moč 1,6-litrskega bencinskega motorja s turbopolnilnikom in dveh elektromotorjev – skupna moč sistema doseže do 221 kW (300 KM), kar omogoča zabavno, a hkrati izjemno varčno vožnjo, saj poraba goriva znaša 1,3–1,4 l/100 km pri emisijah CO2 29–32 g/km (1,5–1,6 l/100 km, emisije CO2 34–36 g/km). Opel Grandland X Hybrid lahko v povsem električnem načinu prevozi do 59 kilometrov in tudi polnjenje je izjemno enostavno. Akumulatorsko baterijo je mogoče polniti kot pri električnem vozilu na vseh javnih polnilnicah z izmeničnim tokom (AC) ali v zavetju vašega doma. Napolnite baterijo, uporabite samo elektromotor in zmanjšajte emisije izpušnih plinov na nič. Hvaležno vam bo okolje, pa tudi vaša denarnica.

Na voljo so vam kar štirje vozni načini: električni, hibridni, 4-kolesni pogon (AWD) in Sport, s katerimi lahko vožnjo prilagajate svojim željam ali specifičnim pogojem pri vožnji. Tako na primer izbira hibridnega načina vožnje omogoča, da avto samodejno določi najučinkovitejši način pogona. Ko boste zapeljali v središče mesta, lahko preklopite na povsem električni način. ‘Sport’ omogoča bolj dinamično vožnjo, saj kombinira moč bencinskega motorja in elektromotorja. Z izbiro načina ‘AWD’ je zagotovljen maksimalen prenos moči in oprijem na vseh vrstah cest.

Oplov premijski SUV je primeren tudi za daljše vožnje, saj se ergonomsko oblikovani sedeži ponašajo s certifikatom združenja Akcija za zdrav hrbet. Nastavljivi so v kar 16 smeri, v razkošju usnja, z možnostjo ogrevanja. Za še več užitkov pri vožnji je opremljen z 8-stopenjskim prenosom, ki je del elektronskega sistema z avtomatskim menjalnikom. Z barvnim zaslonom na dotik, ki je del serijske opreme skupaj z navigacijskim sistemom, je vse vedno na dosegu vaših prstov.

Razdalje po Sloveniji so majhne, a teren je slikovit in razgiban. Oplov Grandland X Hybrid, z vstopno ceno 36.690 evrov, bo navdušil vse, ki ste zavezani trajnostni mobilnosti ter spoštljivemu in odgovornemu odnosu do naravnega in družbenega okolja, ki nas obdaja.