Opatija: spomladanska pustolovščina z naravo in kulinariko

Opatija: spomladanska pustolovščina z naravo in kulinariko

Opatija – S prihodom pomladi si je jadranska kraljica ponovno nadela svojo najljubšo cvetlično opravo, pešpoti, kolesarske steze in planinski vzponi pa so najboljši turistični vodniki te regije, ki svojim obiskovalcem poleg bivanja v naravi ponujajo tudi sprehod skozi bogato zgodovino, dolgo deset tisoč let.

Zaradi barvitih parkov in pravljičnih sprehajališč je vsak sprehod po Opatiji posebno doživetje. Lungomare povezuje slikovito mestece Volosko z Opatijo, Ičići, Iko in Lovranom. Ta simbol mesta Opatije se razprostira vzdolž morja in vas popelje do najlepših opatijskih plaž, vil z impresivno secesijsko infrastrukturo, čudovito urejenih parkov in  slavnih znamenitosti, kot sta Villa Angiolina in kip Dekleta z galebom.

Obiskovalcem pustolovskega duha Opatijska riviera ponuja veliko možnosti za raziskovanje – številne kolesarske steze na Učki in bogat nabor pohodniških poti, ki povezujejo morje in vrhove najvišje kvarnerske gore, kar je idealna priložnost za spoznavanje lokalnih zgodovinskih in naravnih znamenitosti. Najvišja gora Kvarnerja vam ponuja tudi druge oblike aktivnega oddiha, ki so še posebej zanimive za ljubitelje ekstremnih športov, kot sta prosto plezanje in treking, za trenutke miru in sprostitve pa poskrbi urejeno gozdno sprehajališče Carmen Sylva v Opatiji.

Ko sonce zahaja po dnevu, polnem pustolovščin, vam Opatija ponuja obilico odličnih restavracij. Mesto je kulinarični biser in se ponaša z nekaterimi izmed najboljših restavracij na Hrvaškem, v katerih kuharji pripravljajo jedi iz svežih, lokalno pridelanih sestavin v spremstvu odličnih regionalnih vin. Sveže sestavine, kot so divji šparglji, kvarnerski škampi ali tartufi, se spremenijo v prave kulinarične mojstrovine, kar ustvarja edinstveno zlitje okusov in pomeni pravi gastronomski pobeg.

To pomlad obiščite Opatijo in izkusite njen čar iz prve roke!

Več informacij: www.visitopatija.com.