Omega na krovu ekipe Alinghi  

Omega na krovu ekipe Alinghi  

Prav nekaj dni pred začetkom sezone GC32 v Villasimius sta Omega in Alinghi sklenili združiti moči na področju jadranja. Prestižni švicarski izdelovalec ur, ki je sicer že več kot 25 let prisoten v svetu jadranja, bo v bodoče pospremil na regatna polja ekipo Alinghi.

Ernesto Bertarelli, ustanovitelj podjetja in skiper posadke Alinghi je povedal, da sta obe podjetji predani inovacijam, tehnologiji in hitrosti ter da je ponosen, da bodo skupaj predstavljali Švico. Ob 50-i obletnici misije Apollo11 in legendarne vloge ure Omega Speedmaster, ki jo je imela na krovu te odprave, se spomni tudi svoje zmage na regati Amerika’s Cup pred leti. “Ta dosežek je v svetu jadranja tako pomemben, da je zato lahko primerljiv s prvim korakom na Luni”, je povedal.

Sodelovanja se veselijo tudi v Omegi. “Resnično smo počaščeni, da smo začeli sodelovanje z ekipo  Alinghi. Poleg tega, da smo državljani iste države imamo skupen tudi pionirski duh in strast za inovacije«, je povedal Raynald Aeschlimann, predsednik podjetja Omega.

OMEGA v jadranju

Švicarski izdelovalec ur Omega je svetovno znan po neprekosljivi športni dediščini. Od leta 1932, je bila Omega že 28-krat uradni časomerilec na olimpijskih igrah. V jadranju je Omega pomemben partner številnim ekipam in tekmovanjem.  Od leta 1995 sodeluje z ekipo Emirates Team New Zeland. V letih 2000 in 2003 je bila Omega uradni časomerilec na America’s Cup, v sezoni 2017/2018 pa na VOR. Omega uro nosijo mnogi uspešni jadralci.

ALINGHI po nove zmage

Ernesto Bertarelli, ustanovitelj in direktor podjetja Alinghi si  je leta 2000 postavil visok cilj. Zmagati prestižno regato America’s Cup. Regato je dejansko zmagal in to dvakrat – leta 2003 in 2007. Postali so prva evropska ekipa, ki je osvojila America’s Cup. Zmagali pa so tudi številne druge regate. V letu 2019 bo Alinghi sodeloval v regatah D35 Trophy in GC35 Racing Tour. Sodeluje tudi pri razvoju novega one-design foil katamarana TF35.

www.slowatch.si