Od 21. do 29. januarja se vrača DÜSSELDORF BOAT SHOW 2023

Od 21. do 29. januarja se vrača DÜSSELDORF BOAT SHOW 2023

Val 268

Po dveh letih prisilne »pavze« se BOOT Düsseldorf v letu 2023 kot kaže vrača s polno paro. Na tiskovni konferenci sta nam direktor sejma Petros Michelidakis in Karsten Stahlhut, predsednik nemškega združenja vodnih športov (Bundesverband Wassersportwirtschaft e.V.), predstavila širšo situacijo v nemški navtični industriji in novosti, ki nas čakajo v 16 halah, kolikor jih bo zavzemal Boot med 21. in 29. januarjem 2023.

Prisotnost je že potrdilo okrog 1500 razstavljavcev iz 60 držav, kar pomeni, da bo sejem ostal tako raznolik, kot ga poznamo. Otvoritvena slovesnost bo v hali 12, kjer bodo domovali razstavljavci, povezani s potapljanjem, vključno z novim, 12 metrov visokim potapljaškim stolpom. S tem želijo organizatorji pomagati potapljaškim podjetjem/agencijam, ki so zadnji dve leti zaradi korone močno trpele. In kar se tiče korone; sejmišče je vgradilo nov prezračevalni sistem. Direktor Michelidakis pravi: »S 3000 hepa filtri, ki odstranijo 99,9 % virusnih delcev iz zraka, lahko sedaj zagotavljamo popolnoma varno okolje, poleg tega zdaj ni več potrebe za odpiranje vrat in zračenje hal na ta način, kar nam opazno zmanjša tudi porabo energije.«

Letošnja novost bo tudi poudarek na obmorskih destinacijah in marinah kot generatorjih širšega turizma, ki izhaja iz navtičnega sektorja, pa naj bodo to hotelske nočitve, izleti, kolesarjenje ipd. Politika (lokalna) in vodstvo marin jih morajo kot take tudi prepoznati in tako obravnavati. Obdobje covida je namreč tudi v Nemčiji poskrbelo za velik razmah navtičnega hobija, večina njihovih šol beleži 36-% porast vpisa za licenco za voditelja čolna, pravi Karsten Stahlhut. Na vprašanje, ali so bili letos prisiljeni podražiti ceno sodelovanja na sejmu za razstavljavce, je Michelidakis odgovoril, da seveda ja, ampak le 5 % namesto 11 %, kolikor bi po njegovem morali, da bi vsaj približno ujeli podražitve.

Skupini Brunswicki in Beneteau bosta kljub temu na tej ediciji Boot Düsseldorfa imeli rekordno prisotnost po številu razstavljenih plovil, prvič pa bo prisotna tudi znamka Wally skupine Ferretti Group. Na področju športa bo letos kaj za videti, saj bo postavljen 60-m bazen, v katerem se bodo lahko izvajale dinamične predstavitve Wing-foil surfanja in ostalih vodnih športov, seveda bo opremljen tudi z močnimi ventilatorji za ustvarjanje vetra.

www.boot.com