Očala za računalnik – uporabljate računalnik več kot 3 ure na dan?

Očala za računalnik – uporabljate računalnik več kot 3 ure na dan?

Tudi vi vsak dan doživljate isto zgodbo? Izčrpanost, glavobol, napete, suhe in izmučene oči, zamegljen vid, dvojen vid, težave s spanjem in povrhu vsega še bolečine v vratu in ramenih. Vse te nadloge so simptomi novodobnega pojava, ki mu pravimo sindrom računalniškega vida (SRV). Pojavlja se pri tistih ljudeh, ki vsak dan, brez prave zaščite oči, predolgo časa uporabljajo digitalne naprave.
Umetna modra svetloba našim očem sporoča, da so budne in napete, zato oko, ki je tej svetlobi izpostavljeno, intenzivno sprejema ogromno informacij. Prav ste prebrali, vaše oči so ves čas pod stresom, saj jim modra svetloba iz digitalnega zaslona narekuje neprekinjeno aktivnost in razprtost.
Dobra novica pa je, da se vse opisane zdravstvene nadloge lahko odpravijo. Rešitev so očala za računalnik, ki imajo stekla prilagojena delu z digitalnimi zasloni. Blokirajo moder spekter svetlobe, škodljive ultravijolične (UV) žarke ter imajo antirefleksni premaz proti bleščanju. Očala s posebnimi stekli za računalnik lahko naročite v optiki Moj optik, kjer so za vas pripravili tudi posebne pakete za računalniška očala z dioptrijo ali brez. Če že uporabljate očala z dioptrijo, lahko o prilagoditvi svojih očal za delo z računalnikom povprašate v optiki Moj optik v Ljubljani. Pokličite jih na telefonsko številko 031 687 565 in svetovali vam bodo!
www.mojoptik.si