Očala z dioptrijo

Očala z dioptrijo

Očala naj izražajo osebnost tistega, ki jih nosi.

Skoraj vsak izmed nas v določenem obdobju življenja nosi očala – očala za daljavo, ki jih dobimo že v mladosti, ali pa očala, ki jih potrebujemo za gledanje na bližino. Lahko jih nosimo le občasno ali pa jih uporabljamo ves čas.
Včasih so bila očala nekaj nujno potrebnega, njihovo bistvo je bilo izboljšanje vida. Sčasoma se je pokazalo, da so očala mnogo več kot samo pripomoček za boljši vid. Danes sta poleg dobrega vida pomembna tudi ugodje nošenja in videz. Očala morajo biti estetska in modna, saj se uporabljajo tudi kot modni dodatek.

Izbira korekcijskega okvirja
V sedanjem času je izbira korekcijskih okvirjev za očala zelo pestra. Pazljivi moramo biti pri izbiri okvirja, izbrati ga moramo s premislekom. Vprašati se moramo, za kakšen namen bomo očala uporabljali in koliko časa jih bomo nosili. Korekcijski okvirji morajo biti vzdržljivi in lahki, ustrezne širine in oblike. S pravilno izbranimi korekcijskimi okvirji lahko poudarimo poteze obraza, ki so nam všeč, ali pa poteze skrijemo in pozornost od nepravilnosti obraza preusmerimo drugam.
Pri izbiri okvirjev je zelo pomembno tudi upoštevanje dioptrije. Če želimo, da bodo očala videti estetsko in da korekcijska stekla ne bodo predebela, moramo upoštevati nasvet optika. Le-ta nam lahko naredi tudi izračun debeline stekel glede na očesne podatke in izbrani okvir.
V optiki Moj optik ponujajo pestro izbiro korekcijskih okvirjev priznanih blagovnih znamk. Izmed mnogih so izbrali dve kakovostni in modni blagovni znamki: očala Jaguar in očala Jisco.

Očala Jaguar
Korekcijski okvirji Jaguar so edinstveni športno-elegantni okvirji za očala, v svetu zelo prepoznavni. Odlikuje jih nemška kakovost, vzdržljivost in eleganca.
Okvirji so rahlo ukrivljeni in se dobro prilegajo obrazu, zaradi lahkega jekla in materiala iz titana pa jih na obrazu skoraj ne občutimo. Za okvirje Jaguar so značilne čiste, elegantne linije in prepoznavne barve. Izbirate lahko med umirjenimi toni sive, črne, rjave do bolj živahnih barv – zelene, rdeče, modre in drugih. Očala Jaguar so navdihnjena z edinstveno eleganco športnih avtomobilov Jaguar. Korekcijski okvirji so narejeni iz najboljših materialov in poznani po podrobnostih iz karbonskih vlaken ter lesa. Prednost okvirjev Jaguar je, da je sprednji del okvirja narejen iz enega dela, kar pomeni, da ni lotanih delov, ki so običajno tudi najšibkejši člen okvirja. Zaradi te lastnosti so okvirji zelo vzdržljivi in močni.
Obstajajo tudi 23-karatno pozlačeni okvirji iz ugledne kolekcije Jaguar Ultimate. Ti okvirji vsebujejo podrobnosti iz pravega lesa, narejeni pa so iz titana, ki je zelo lahek. Okvirji Jaguar so namenjeni predvsem moškim, primerni pa so za enožariščna pa tudi kombinirana progresivna očala za gledanje od daleč in blizu.

Očala Jisco
Blagovna znamka Jisco predstavlja španske korekcijske okvirje, ki so navdihnjeni s Sredozemskim morjem. Vsak okvir je nekaj posebnega. Odlikujejo jih izrazite in opazne barvne kombinacije najrazličnejših oblik. Okvirji so znani po svojih barvah in zanimivih barvnih podrobnostih – od toplih zemeljskih ter živahno turkizno-modrih odtenkov do žarečih oranžo-rdečih in vijoličastih barv.
Kolekcija Jisco zajema kovinske okvirje in okvirje iz umetnih mas, v posnemanju lesa ali v raznovrstnih barvnih podrobnostih. V letošnjem letu se je obstoječim linijam pridružila tudi linija iz močnega in hkrati zelo lahkega titana. Očala Jisco dihajo v ritmih Španije. So zelo privlačna, postajajo pa tudi vedno bolj modna in iskana.
Očala Jisco so namenjena ženskam in moškim, primerna pa so kot očala za daljavo, bližino ali pa kot progresivna očala za oboje hkrati.

Očalna stekla
Kljub temu da sami veliko pozornosti posvečamo izbiri pravega okvirja, ki nam bo pristajal, pa ne smemo pozabiti tudi na kakovostna očalna stekla s pravilno izmerjeno dioptrijo in pravilno zenično razdaljo. Pri tem nam bo v veliko pomoč zaupanja vreden optik, ki nam bo svetoval o primerni izbiri očalnih stekel. Izbira očalnih stekel je odvisna od naše dioptrije, medzenične razdalje, izbranega okvirja in namena uporabe očal.
V optiki Moj optik so specializirani za izdelavo progresivnih očal, očal visokih dioptrij in ukrivljenih športnih očal z dioptrijo.

Osnova je dober očesni pregled
Pred naročilom dioptrijskih očal je zelo pomembno, da opravimo očesni pregled. Pravilno izmerjena dioptrija je osnova za očala, ki bodo uporabna in bodo služila svojemu namenu. Priporočljivo je, da pregled in nakup opravite v isti optiki, saj s tem celotno storitev merjenja dioptrije in naročila očal opravite na enem mestu – odgovornost za brezhibnost izdelka v celoti nosi optika.
Pomembno je, da se opravi celoten strokovni pregled oči, na katerem se poleg dioptrije pregleda tudi očesno ozadje in izmeri očesni pritisk. Na pregledu se določi, kakšna očala potrebujete oziroma za kakšne namene jih boste uporabljali.
V optiki Moj optik na meritve vida in izdelavo očal nudijo 100-odstotno garancijo. Optika Moj optik je ena izmed prvih optik v Sloveniji, v katerih nudijo celotni optometristični pregled vida. Odlično opravljeni pregled vida je osnova njihovega dela.
V optiki Moj optik v Ljubljani so svojo majhnost izkoristili kot svojo prednost. Vsaki stranki se osebno posvetijo in prisluhnejo njenim željam. Kakovost storitve, osebni pristop in prilagodljivost so njihove ključne konkurenčne prednosti.

www.mojoptik.si