Ob sredozemski obali Francije

Ob sredozemski obali Francije

Val 183
AVTOR Marko Vuk
FOTO Marko in Marina Vuk

…Suha marina Navy Service je opravičila najino zaupanje. Takoj sva se priklopila na elektriko, natočila vodo in čeprav na stojalu, je bila barka takoj primerna za bivanje. In še cena za 10-metrsko barko: 1.550 € za 12 mesecev hrambe barke na stojalu + en dvig in spust barke v vodo. Kje za ta denar lahko dobite takšno storitev na Jadranu?…

…Pri rtu Couronne, kjer se začne Marsejski zaliv, se od sipin dokončno poslovimo. Od tukaj naprej je obala gorata, strma in kamnita. Marseille je največje mesto francoskega Sredozemlja, z dolgo pomorsko tradicijo in je že zato vreden obiska….

…Od Casisa naprej proti La Ciotat bel apnenec nadomestijo rdeče sedimentne kamenine, ki sta jim erozija morja in vetra dale nešteto zanimivih oblik. Čeprav v Ciotat od daleč vidna infrastruktura ladjedelnice navtike nekoliko odbija, ta vtis morda ni povsem upravičen. Tudi nama se je preveč mudilo, da bi se v njem vezala, pa tudi za Bandol in Sanary-sur-Mer ni bilo časa, čeprav se po dostopnih informacijah vsi trije zdijo dovolj všečni, da bi se jih izplačalo ogledati….

Več si lahko preberete v 183. številki revije Val navtika!