O Harryju in Jakobu

O Harryju in Jakobu

Na knjigo, ki bo izšla novembra pri naši izložbi, naše bralce opozarjamo že zdaj in sicer s kratkim odlomkom iz prvega poglavja z naslovom: Brodolom.

In tako se je moralo zgoditi, kar je zapisano v zvezdah, da je White Lady s kobilico zadela ob  podvodno ploščo, se rahlo nagnila, nakar jo je odplaknilo v še plitvejši del, kjer je zadela ob čer in tam obstala, rahlo nagnjena in na videz nepoškodovana.

Nasedanje je Jakoba doletelo na sprednjem delu jadrnice, v bližini jambora, ki se ga je ob sunku oprijel. Harry je bil ta čas v kokpitu, kjer si je zaman prizadeval obuditi motor k življenju, a kot rečeno brez uspeha. Ob trčenju sta jadralca reagirala domala enako: oba sta mrzlično razmišljala, kaj storiti v položaju, ki jima je bil povsem jasen. Misli so bliskovito potovale po njunih možganskih kanalih, vendar ju nobena ni zadovoljila, bile so neuporabne. Ko sta to ugotovila, sta se skoraj sočasno odločila za pogled v kabino, kjer ni bila prižgana nobena od svetilk. Prvi se je skozi bokaport zrinil Jakob, prižgal svetilko na stropu in se zazrl pod podnice. Prav nič presenečen ni bil, ko se je v režah med posameznimi podnicami zasvetlikalo z občasnimi pobliski, v katerih se je na vodi zrcalila stropna svetilka. Bilo je nedvomno in dokončno, v barko je vdirala morska voda, in to tako hitro, da se je iznad podnic pokazala še preden je Harry sestopil v kabino …