Novosti iz sveta Sea-Doo

Novosti iz sveta Sea-Doo

Val 231

Toplo junijsko vreme je bilo ravno pravšnje za predstavitev novih modelov vodnih skuterjev Sea-Doo. Marina Portorož je gostila organizatorja dogodka, družbo Ski & Sea in H2O Center d.o.o., ki sta postavila na ogled celotno paleto novosti in k preizkusu povabila sedmo silo ter vse svoje potencialne kupce. Med ponujenim so izstopali najzmogljivejši predstavnik RXP-X 300 in modeli GTI s 130 in 155 KM ter nepogrešljivi spark. Na otoku Marine Portorož so lahko številni interesenti opravili testne vožnje in se zabavali ob domiselnem programu podjetja Ski & Sea, ki želi na ta način širši javnosti približati vodne športe ter povezovati obstoječe lastnike.

Kako najti najboljši skuter? Najbolje je sesti in preizkusiti, kaj vam leži, bi bil kratek, a jedrnat odgovor vsem, ki še niste našli svojega najljubšega predstavnika za morske adrenalinske vožnje. Prav to počnejo pri podjetju Ski & Sea, ki so na tokratni dogodek v Portorožu poleg novosti Sea-Doo pripeljali še dva gumenjaka Zodiac N-ZO 680 RS z izvenkrmnim motorjem Evinrude G2 250 KM in pa Led GS 590 z izvenkrmnim motorjem Evinrude G2 150 KM.

BRP izbor

Našim zvestim bralcem velja nekoliko osvežiti spomin, da je kanadski izdelovalec BRP (Bombardier Recreational Products) sinonim za neprekosljivo zmogljivost, zahvaljujoč inovativni in vrhunski tehnologiji, ki skupaj z napredno tehnologijo izdeluje najprestižnejše in najnaprednejše izdelke za prosti čas. Med te sodijo tudi vodni skuterji Sea-Doo, katerih široka paleta ponudbe vključuje modele luxury performance, recreation, rec lite in tow sport ter izredno lahka in zmogljiva pridobitev, ki je obnorela svet: spark. Model spark je vstopni in cenovno najdostopnejši model, ki je zaradi svoje majhne teže primeren tudi kot »tender« na manjših motornih plovilih.

RXP-X 300

Zastavonoša med vodnimi skuterji družine BRP je zagotovo RXP-X 300. Stabilen in izredno zmogljiv je vodilni in brezkompromisni predstavnik, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega. Z dih jemajočimi pospeški namreč navdušuje tudi najbolj resne voznike. Je vsestransko uporaben in lahko vzame na krov 3 osebe ter veliko dodatne opreme. Suhe komore bodo prišle prav za hranjenje dokumentov in denarnice, medtem ko bomo v velik skladiščni prostor lahko pospravili potapljaške rekvizite. Za skok v morje nam bo v pomoč ploščad na krmi, ki je povečana in opremljena s protizdrsnim materialom. Presenetila vas bo tudi stabilnost vodnega skuterja in možnost ponovnega vkrcanja z boka…

Več si lahko preberete v št. 231 revije Val navtika