Novo označevanje in ločitev modelov Elan in impression yachts

Novo označevanje in ločitev modelov Elan in impression yachts

Val 192

Elan je svojo usmerjenost v inovativnost prenesel tudi na novo označevanje modelov in ločitev blagovne znamke impression od preostalega dela. Linija impression je bila namreč do sedaj blagovna znamka znotraj Elana in na ta način nekoliko v senci odličnih, tehnološko naprednih jadrnic linije performance. S 1. 9. 2014 je linija impression postala samostojna blagovna znamka, ki nosi oznako impression yachts in predstavlja najcelovitejšo paleto modernih »deck salonov«, ki so poznani po svoji udobnosti in kakovosti. S 65-letno tradicijo v izdelavi plovil lahko brez dvoma v Elanu zagotovijo izkušnje in znanje tako pri liniji performance, ki se bo od sedaj imenovala le elan, kot tudi pri potovalnih jadrnicah, od sedaj naprej imenovanih impression yachts.

Drugačne označbe

Elan je z novimi oznakami na svojih jadrnicah dokazal, da želi biti drugačen od tradicionalnega poimenovanja jadrnic, ki so poleg imena označene še z dolžino jadrnice. Dolžina danes pravzaprav ne pove veliko, kajti sodobne jadrnice se ločijo predvsem po udobju in performansih. Modeli se dejansko med seboj razlikujejo v dizajnu, prostornini in tehnologiji, vgrajeni v plovila. Način, po katerem bodo jadrnice poimenovane po novem, je preprost; navtiki si bodo tako lažje zapomnili modele in s tem preprečili zmedo, ki nastaja ob spremembah imen, modelov in številk. Namesto uporabe dolžine so po novem uporabljeni razredi. Prihajajoče novi modeli bodo označeni z »new«.

impression – novi modeli

impression 354 – IMPRESSION 35             

impression 394 – IMPRESSION 40

impression 444 – IMPRESSION 45

impression 494 – IMPRESSION 50

elan – novi modeli

Model             nova oznaka    dolžina (feet)

elan 210          elan E 1           20-24

X                     elan E 2           25-29

elan 320          elan E 3           30-33

elan 360          elan E 4           34-37

elan 400          elan E 5           38-42

elan 450          elan E 6          43-47

X                     elan E 7           48-52

V skupini modelov elan so odslej nadgrajene še tri različice opreme:

E line              regatno-potovalne      (že obstoječa linija)

S line               regatne                                   (športna različica)

GT line            regatno-prestižne        (nova različica)

Blagovna znamka impression je s tem dobila možnost razvoja svoje lastne identitete, saj gre v primerjavi z »novim« elanom v popolnoma drugo smer; po mnenju odgovornih pa sta bili doslej ena drugi »v napoto«.

Impression 45

Novost z novo blagovno znamko je impression 45, ki se zgleduje po zastavonoši linije, modelu impression 494. Ena od osnovnih prednosti je kopalna ploščad na krmi – v dveh dimenzijah (manjši in tisti večji, ki zapira kokpit) – in vgrajena lestev. Notranjost je – zahvaljujoč velikim oknom – svetla in zračna. Oblazinjena klop v salonu v obliki črke U se lahko spremeni v dvojno ležišče. Na voljo je razporeditev z dvema kabina, ki je primerna za lastniške jadrnice, pa vse do štirih kabin – za potrebe in zahteve čarterja.