Novi GRAND G340 – pomožni čoln, podpisan z luksuzom

Novi GRAND G340 – pomožni čoln, podpisan z luksuzom

Val 254

Proizvajalec gumenjakov GRAND BOATS prihaja v leto 2021 s prenovljenim luksuznim pomožnim čolnom, t. i. by-boat, ki presega vsa pričakovanja v svojem razredu.

NA KRATKO O SERIJI GOLDEN LINE

Linija GOLDEN LINE je oblikovana na zasnovi RIB sistema. Serija velja za zelo prestižno linijo Grandovih pomožnih čolnov (tender), ki nudijo veliko udobja in elegance. Vsak model se ponaša z edinstveno zaščito pred pršcem, ki zagotavlja suho plovbo tudi kadar je morje razburkano ali plujemo proti vetru. Lastniki tenderjev pa toliko bolj stavijo na eleganco, moderen dizajn in tehnološke prednosti, ki jih plovilo ponuja. Serija Golden Line izstopa ravno pri tem.

IZBOLJŠAVE

V primerjavi s predhodnim modelom G340 so poskrbeli za optimizacijo dveh bistvenih lastnosti, ki sta ključni pri nakupu tenderja in povezani z ploščadjo oz. prostorom, kjer imamo plovilo na suhem: teža in dolžina.

Dolžina plovila se je skrajšala za 5 cm, medtem ko je teža, kljub vsem dodatkom, ostala praktično ista. Suha teža plovila tako znaša od 130 do 140 kg – odvisno od dodatne opreme.

PRENOS TEŽIŠČA IN DODATNI HRAMBNI PROSTOR

V želji po boljši stabilnosti in večji kontroli plovila med vožnjo se je vgradni rezervoar prestavil na sprednji del čolna in se je s tem porazdelila teža v sorazmerju z motorjem na zadnjem delu. Montiran motor je lahko do moči 40 konjev in osovino L. Kljub temu so v premcu ohranili majhen hrambni prostor in povečali tistega v zadnjem delu pod glavno klopjo.

Tudi prejšnji model je nudil stranski sedež ob glavni konzoli, vendar nam nova verzija ponuja stabilnejši sedež, ki ima poleg tudi dodatni predal za hrambo. Ta se nahaja pod sedežem in tako ne zavzema dodatnega prostora na čolnu.

GLAVNA KONZOLA

Elegantnejša, masivnejša, a vendar najbolj pomembno: bolj praktična. Konzola daje možnost, čeprav spada plovilo v razred tenderjev, vgradnje navigacije in števcev za motor. Konzolo lahko opremimo s športnim volanom GRAND in vgradno ročico, pri kateri vsa povezava z motorjem ni vidna, ampak je montirana pod konzolo.

IZPOPOLNJENI DETAJLI

Premec plovila je opremljen s sprednjo stopno ploščo, bitvo za privez, navigacijskimi lučmi ob straneh in se zaključuje z udobnim sedežem iz materiala SILVERTEX, ki prepušča vodo in poskrbi, da se tkanine na plovilu hitro posušijo.

Kot smo že omenili, dodaten stranski sedež ponuja dodaten predal za hrambo in ima tudi vgrajena držala za kozarce. Ob glavni konzoli je tudi držalo iz inoksa, prav tako so tubusi opremljeni z ograjicami iz istega materiala za dodatno varnost potnikov.

Glavna klop je kljub omejitvi prostora široka, pod seboj ima velik prostor za hrambo predmetov, cerade, obveznih stvari za čoln ipd. Sprednja stran klopi nam ponuja tudi možnost montaže dveh avdio zvočnikov, ki bosta zagotovo popestrila izkušnjo med plovbo.

Krma čolna se zaključi z dvema stopničkama, ki omogočata lažji prehod iz zadnjega dela v osrednji prostor čolna. V kolikor pa ste adrenalinski navdušenec oz. želite s svojo družino ali prijatelji uživati v vodnih športih, bo za to poskrbel drog za vlečenje, ki je pozicioniran na sredini krme.

Zadnji tubusi se zaključujejo z vgradnimi stopničkami iz poliestra, kar daje prednost pri lažjem vstopu iz vode in seveda za večjo stabilnost čolna pri plovbi.

BARVNE KOMBINACIJE

Kot pri vseh modelih iz serije GOLDEN LINE, tudi pri G340 proizvajalec ponuja pester nabor barvnih kombinacij in s tem omogoča, da si plovilo sestavite po svojih željah. Tako si lahko izberete različne kombinacije pri barvi tubusov, gelcoata, blazin na čolnu in pa tudi pri SeaDeku – protidrsni površini.

Več informacij na spletni strani podjetja Moto-Nautika, generalnega distributerja za Slovenijo in Hrvaško. www.grandboats-adriatic.com