Novembrski Val prinaša: test hibridnega novorojenčka Greenline 36!

Novembrski Val prinaša: test hibridnega novorojenčka Greenline 36!

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Arhiv podjetja SVP AVIO in Julijan Višnjevec

Misel, da se vse zmore, če le obstaja volja, se je še enkrat izkazala kot pravilna z novim plovilom greenline 36. Da je obstajala pot iz krize in ponovni zagon podjetja, je verjel tudi Vladimir Zinchenko s svojimi somišljeniki, saj je na »pogorišču« podjetja Seaway nadaljeval odlično zgodbo. Svetovna javnost je namreč ob propadu ene izmed bleščečih blagovnih znamk, kot je Greenline, nekoliko vihala nos, a se je na koncu le obrnilo na bolje, mene pa je zelo razveselilo, da sem lahko kot predstavnik sedme sile prvi testiral novi greenline 36, plovilo iz nove tovarne ali bolje rečeno – iz novega podjetja SVP AVIO d.o.o.
Blagovna znamka Greenline in plovila so nam segli do srca kot slovenska blagovna znamka in inovativen pristop k uporabi ter gradnji plovil. Podjetje Seaway je nekoč slovelo kot napredno, inovativno podjetje z novimi tehnologijami, orodji in izrednim znanjem. Bilo je toliko znanja, da bi ga lahko izvažali. No, v resnici so ga nekaj tudi izvozili, a je večji del ostal v Sloveniji in tako je lahko s pomočjo novo-starih oblikovalcev J&J Design, bratov Jakopin, nastal tudi novi greenline 36. Boste dejali – že vse videno in poznano. Res je, le da so bili nekoč kar hišni oblikovalci, zdaj pa so zunanji sodelavci, ki pa blagovno znamko zelo dobro poznajo. Načrt in prednosti plovila ostajajo podobni kot pri različici s 40 čevlji, le da ima ta 36 čevljev. Najpomembnejša pa je pridobitev še ene kabine in odprava določenih pomanjkljivosti z manjše sestre. Torej, greenline 36 je umeščen med dva odlična modela in lahko bi dejali, da boljši od obeh. Podjetje SVP AVIO ima danes približno 65 zaposlenih in je suvereno prevzelo trg greenlinerjev; zgodbo hibridnih plovil nadaljuje tudi na ameriških tleh. Hibridna plovila pa niso le električni pogon in tistih nekaj ur plovbe v tišini, predstavljajo namreč celotno zasnovo plovila. Ta pomeni za uporabnika še veliko več, predvsem zaradi večje zaloge energije in možnosti uporabe bele tehnike, kot jo poznamo za domačo rabo.

J&J Design velja za priznani in v prihodnost usmerjeni studio z odličnimi idejami, ki jih lahko vidimo v proizvodih številnih tujih ladjedelnic. Greenline 36 je ohranil svoje temelje in se tudi oblikovno posodobil. Nekoliko padajoča linija od premca proti krmi naredi sodobno in privlačno silhueto plovila. Trup in paluba sta narejena s pomočjo tehnologije vakuumske infuzije v t. i. sendvič izvedbi. Sidro je postavljeno na sredino premca in ne več bočno. Da sidro ne bi bilo oblikovno moteči sestavni del na premcu, je dodan račji kljun, kot smo ga vajeni pri jadrnicah (le da je malo širši), uporaben pa bo tudi za sestop s plovila, zaradi česar je ograja tudi prekinjena. Trup zaznamuje veliko bočno okno, ki se oblikovno popolnoma sklada z linijami trupa in palube. Manjše okroglo okno je še vedno namenjeno za zračenje. Kabina in nadgradnja sta glede na sredinsko os plovila pomaknjeni na levo stran, prehod pa je na desni strani. Tu je tudi del nadstreška, ki je povezan s trupom in velikim oknom. …

Več si lahko preberete v 214. št. revije Val navtika.