Novembrska regata »JABUKA 2015«

Novembrska regata »JABUKA 2015«

Val203

Bliža se november in z njim ena najbolj kultnih regat na Jadranu, Jabuka. Nočni start, 90 milj odprtega morja, množična udeležba (lani je sodelovalo skoraj 100 jadrnic!) in pestro novembrsko vreme so pogoj za enkratno doživetje, ki ga ne gre zamuditi.

Regate se lahko udeležite tudi s slovensko šolo jadranja Porta na njihovi jadrnici JOD 35, ki ne skriva regatnega potenciala, hkrati pa je prava odprtomorska jadrnica, ki je že uspešno sodelovala na čezatlantski regati. Kot vsako leto so tudi letos pripravili pester tečaj, ki je kombinacija regatnega tečaja, nabiranja izkušenj z obilico nočnega jadranja v pestrih pogojih in sodelovanja na regati, vse pa poteka pod vodstvom izkušenega inštruktorja.

Tečaj se bo odvijal od 7. do 15. novembra. Prične se v Izoli z dvema dnevoma regatnega tečaja, ki zajemata nekaj teorije in veliko jadranja. Sledita jadranje do Vodic z ustavljanjem v jesensko opustelih otoških lučicah, nato pa sodelovanje na regati.

Tečaj je primeren tako za tiste, ki si želijo regatnega znanja in regat, kot tudi za tiste, ki bi želeli poskusiti nekaj novega in si nabrati dragocene izkušnje, prepotrebne za varno in sproščeno počitniško jadranje.

Več informacij dobite na telefonski številki 040 80 62 62, preko e-pošte info@porta.si in na spletni strani www.porta.si