Nove kolekcije očal – Pravilna izbira korekcijskih očal

Nove kolekcije očal – Pravilna izbira korekcijskih očal

 

Se vam je dioptrija spremenila in potrebujete nova očala? Ali so vaša očala že dotrajana in je čas za nove korekcijske okvirje? V vsakem primeru je pravilna izbira novih očal zelo pomembna. Očala so pripomoček, ki nam mora dobro in dolgo služiti, zato za njihovo izbiro namenimo dovolj časa.

Očala morajo biti lahka in udobna. Če imamo očala na sebi ves dan, je lahko zelo moteče, če so okvirji težki ali nam lezejo po obrazu navzdol. Pomembna je tudi prava velikost, primerna oblika in barva očal. Pri okvirjih iz umetne mase moramo biti pozorni, da se nosni del v celoti prilega na nos, saj se tako teža celotnih očal razporedi in ne pritiska samo na dve točki. Barvo in obliko okvirjev izberemo tako, da naš videz dopolnjujemo in obraza ne zasenčimo. Obstajajo tudi smernice, ki nam lahko pomagajo pri izbiri oblike očal.

Za pravilno izbiro okvirjev je zelo pomembno, da vemo za kakšen namen bomo očala uporabljali.Očala so lahko namenjena vsakodnevni uporabi, lahko jih uporabljamo predvsem kot delovna očala v pisarni in pred računalnikom ali pa so namenjena posebnim okoliščinam.

Bistveno pri izbiri novih očal je, da poznamo svojo dioptrijo. Nekateri okvirji za določene dioptrije niso primerni. Pri višjih dioptrijah naredimo veliko razliko v debelini stekel in teži celotnih očal s pravilnim izborom okvirja. Če želimo, da bodo očala videti estetsko in korekcijska stekla ne bodo predebela, moramo upoštevati nasvet optika. Le-ta nam lahko naredi tudi izračun debeline stekel glede na očesne podatke in izbrani okvir.

Novo kolekcijo korekcijskih okvirjev si lahko ogledate v optiki Moj optik v Ljubljani, kjer lahko opravite tudi očesni pregled s priznanim optometristom. Z veseljem vam bodo svetovali in si vzeli čas za vas.

www.mojoptik.si