NOVA ŠTEVILKA REVIJE VAL NAVTIKA

NOVA ŠTEVILKA REVIJE VAL NAVTIKA

Maj je mesec marsičesa. Nekoč je bil to mesec, ko smo v njem praznovali mladost, mnogi ga dandanes smatrajo za mesec ljubezni, domači navtiki pa ga že dolgo poznajo poznajo kot mesec, v katerem poteka naša edina navtična razstava, Internautica. 
Vsi, ki si niste ogledali ta vikend regate RC-44, katera se je odvijala v Portorožu, se morate na Obalo usmeriti vsaj ta konec tedna, ko se bo odvijal dogodek, na katerih bodo razstavljavci pokazali svoje novosti iz sveta navtike. Več si o večini tistih, ki bodo med 17. in 20. majem prisotni na Internautici, lahko preberete v majski izdaji naše revije, ki tokrat prav zaradi te dodatne sejemske vsebine kar poka po šivih. 
V najnovejši številki seveda ne moremo mimo dramatičnega razpleta RCjev v piranskem zalivu, sicer pa lahko tudi v majskem Valu najdete že ustaljene rubrike, kot je tista, ki se navezuje na testiranja. V le-tej boste tokrat našli Sun Odyssey 490, osmo generacijo jadrnic iz repertoarja ladjedelnice Jeanneau. Motorni katamarani so dodobra prevetrili ponudbo na navtičnem trgu, tudi MY 37 iz ladjedelnice Fountaine Pajot, ki smo ga vzeli tokrat pod drobnogled. Za vse ljubitelje motornega brnenja je tu še 23-čeveljska Salpa laver 23x, vsestranska mini jahtica, ki lahko poskrbi za maksi vikend. V naših rokah je bil tudi Sealver Wave Boat 525, hitri čoln, gnan s pomočjo vodnega skuterja, idealna rešitev za tiste, ki želijo dve samostojni enoti, vodni skuter in čoln, združeni v enem plovilu. Adrenalinskim vožnjam so namenjeni tudi Yamahini WaveRunnerji iz serije EX, ki so bili prav tako predmet našega testiranja. Privrženci gumenjakov bodo veseli testnih strani, ki jih polni Manta 555, ta je v letošnjem letu ugledala luč sveta v novi preobleki. 
Naš tokratni osrednji intervjuvanec je doc. dr. Andrej Gaspari, z njim smo se pogovarjali o zgodovinskih plovilih na naših celinskih vodah, v tokratnem prvem delu je beseda tekla o deblakih. 
Tekom letošnjega dopusta vam priporočamo soočanje s sup desko, prek rubrike reportaže vas morda prepričamo za obisk eksotičnih Filipinov ali Minerve, Jasna Tuta pa tokrat piše o navtičnem avanturistu, ki sliši na ime Don McIntyre. Športne strani posvečamo predvsem Tini in Veroniki, pa tudi mlademu Niku Pletikosu.
Za konec povabilo k branju naše revije, pa seveda tudi obisku navtične razstave v Portorožu, ki tudi tokrat ne bo minila brez Valove prisotnosti.
Še naprej lepo pomlad!

Ekipa Val navtika