Nova sezona, novo upanje!

Nova sezona, novo upanje!

Val 147

Tine Slabe poroča

AVTOR Tine Slabe
FOTO arhiv TS

Zime bo še kako hitro konec in že se vračam z mojih prvih kratkih priprav, ki sem jih opravil v Egiptu. Novo desetletje mi je prineslo še dodatni zagon in optimizem. Prvič sem se začel fizično pripravljati pravočasno in četudi še nimam zagotovljenih vseh finančnih sredstev, verjamem, da bo letošnja sezona najuspešnejša do sedaj.

Po lanskem uspešnem zaključku sezone sem si vzel čas za počitek, a še preden sem si želel na pot, je bilo potrebno ponovno pripraviti velike kovčke in se odpraviti na letališče. Že drugič v enem letu sem odletel v Južno Ameriko. Tokrat sem se tja odpravil, da bi dokončal dokumentarni film o Rtu Horn, saj je režiser ugotovil, da nam manjka še nekaj pomembnih kadrov, da bo izdelek zares izvrsten. V dveh tednih, kolikor sem jih preživel na obali Pacifika, se morje ni nikoli razbesnelo, kakor smo upali, vseeno pa smo ujeli nekaj krasnih dni in posneli vse potrebno. Trije dnevi z valovi do pet metrov in vetrom okoli dvajset vozlov so osmislili našo dolgo pot. Projekt, kateremu sem posvetil skoraj tri mesece v letu 2009, je tako končno zaključen in komaj čakam, da vidim končno različico filma! V kratkem bo tudi slovenska premiera, na katero boste tudi vsi bralci Vala vljudno vabljeni.

Novoletne praznike sem preživel z najbližjimi in veliko razmišljal o novi sezoni. Kmalu pa so misli prešle v resničnost in takoj po novem letu sem začel s kondicijskimi pripravami. Poleg treningov v fitnesu sem veliko časa posvečal tudi pogajanjem za pogodbe z opremljevalci in tako bom v sezoni 2010 še naprej tekmoval na deskah RRD, jadrih Challenger in lokih AL 360. Vsi trije sponzorji so bili zadovoljni z mojim lanskoletnim delom in so mi zato tudi ponudili boljše pogoje. Z dvema opremljevalcema sem se dogovoril še za dodatno sodelovanje: v letu 2010 bom namreč tudi začel s trženjem jader Challenger, lokov AL 360, smernikov Choco in kite opreme Arriba Arriba. Tako bom prvič, poleg tekmovanj, začel delovati tudi kot prodajalec, a ker je projekt Recharge v pripravah, bom več o njem opisal v prihodnjih javljanjih.