Nissan qashqai 1.5 dCi 360°

Nissan qashqai 1.5 dCi 360°

Val221

Polno desetletje je tega, ko je avtomobil skorajda nemogočega imena pokazal smer razvoja, ki mu danes sledijo praktično vsi. Njegove kopije zagotavljajo uspešno poslovanje celotni avtomobilski industriji. A original s tem ni zbledel. Medil se je in žlahtno staral, med kupce zapeljal z novim rodom, njegova najnovejša izvedba pa je prepričljivejša kot kadarkoli doslej.

Qashqai je združil kombilimuzino nižjega srednjega razreda s terencem. Nastal je nekoliko privzdignjen avtomobil splošne uporabnosti, v katerega je na privzdignjene sedeže preprosto sesti ljudem vseh starosti. Večja višina zagotavlja dober pregled nad dogajanjem v prometu in poseben občutek varnosti. Na pogled robusten je v bistvu povsem lahkoten avtomobil. Izvedba s pogonom izključno na prednji kolesni par je še posebej natančno vodljiva, v kombinaciji z 1,5-litrskim dizelskim motorjem pa sočasno zadovoljivo zmogljiva in gospodarna.

Čeprav ima podobo terenca, je to avtomobil, ki se ga vozi kot najbolj vsakdanji, manjši družinski avto. Občutek je na zavitih cestah z vzponi in spusti poudarjen z natančnim volanom. Njegova odzivnost zagotavlja vozniku povsem sproščeno vožnjo tudi ob odločnejšem priganjanju po odprti podeželski cesti.

Udobje povečuje bogata založenost z opremo, s katero se vrednost qashqaija poveča. Velja, da je opremljenost v sprejemljivem razmerju z vsoto, ki jo je potrebno odšteti za avtomobil, to toliko bolj velja za posebno izvedenko 360°.

Več si lahko preberete v 221. št. revije Val navtika.