NIKA THE CHAMPION…AGAIN…!

NIKA THE CHAMPION…AGAIN…!

Val222

Ekipa RC44 »Team Nika« s (štirimi) Slovenci v glavnih vlogah na palubi in na kopnem je osvojila že drugi naslov svetovnih prvakov v treh sezonah! Če prištejemo še naslova, ki ju je leta 2013 in 2016 osvojila jadrnica Igorja Laha, pomeni, da se v družbi najboljših jadralcev sveta Slovenci odlično znajdemo!

 Glede na izostanek mojega pisanja, naj se najprej bralcem (in uredništvu) opravičim in obljubim, da bom v prihodnje bolj »reviji prijazen« ter dosleden in bom svoje doživljanje regat prenesel na papir pravočasno ter besedilo uredniku dostavil pred oddajo revije v tisk.

Naj za začetek povem, da je v letošnji sezoni format regat razreda RC44 nekoliko spremenjen, predvsem v interesu privabljanja novih ekip (nič več dvobojevanja) ter delno tudi v interesu zmanjševanja proračuna (omejeno število dni treningov in samo 4 dnevi regat), čeprav si upam z gotovostjo trditi, da je razred RC44 eden najbolj »ekonomičnih« glede na nivo regat, kakovost flote oz. izbor življenjepisov, ki jadrajo na teh karbonskih lepoticah. Če bi uporabil izraz »value for money«, bi bilo to razmerje izredno visoko.

Treningi in uradna trening regata

Kot sem že omenil, se je format regat v tej sezoni nekoliko spremenil in s tem tudi število dni treningov. Pred uradnim treningom je dovoljen samo en dan prostega treninga, v sredo pa regatni odbor izpelje več štartnih procedur ter 2 do 4 kratke regate.

Ker nas letos kot spremljevalni čoln na regatah spremlja nov model gumenjaka VSR 6.45, zamišljen in izdelan v Sloveniji prav za takšne jadralne razrede, sem ga na dolgo pot popeljal v spremstvu sovoznice – hčerke Sare, ki se nam je pozneje pridružila tudi na treningu. …

Več si lahko preberete v 222. št. revije Val navtika.