Nekaj novega: online zavarovanje WIZ Plovilo

Nekaj novega: online zavarovanje WIZ Plovilo

Pri zavarovanju WIZu obožujemo poletja in pozdravljamo vse ljubitelje sonca, morja in plovil! Kaj je boljše, od preživljanja toplih, sončnih dni ob vodi? Preživljanje takih dni na vodi! Uživaj v vodnih dogodivščinah, ki jih prinašajo topli meseci. Razkrivamo ti vse, kar moraš vedeti o novem odličnem zavarovanju WIZ Plovilo. Potrebuješ ga kot lastnik plovila: če imaš motorni čoln, jadrnico ali vodni skuter. Na željo uredimo tudi kasko!


Brezskrbno: WIZ Plovilo velja doma in na tujem – z visokim kritjem odgovornosti

V tujini so zakoni in predpisi drugačni kot doma. Ko sklepaš zavarovanje WIZ Plovilo, zato nameni pozornost teritoriju plovbe in obsegu kritja. Osnovno kritje lahko razširiš na kritje Plus, za plovbo v drugih državah in celotnem Sredozemlju. Če torej pluješ v tujih teritorialnih vodah, izberi zavarovanje odgovornosti lastnika oz. uporabnika plovila z ustreznim kritjem, ki ga zahteva država v kateri pluješ.

Varno: WIZ ti nudi do 7.0 mio kritja

V Sloveniji je za lastnike registriranih plovil z močjo motorja nad 3,5kW, obvezno zavarovanje za osebne škode tretjih, predpisana vsota pa je 237.300€. Za tujino pa so zahtevane vsote višje, prav tako obseg kritja. WIZ ti zato nudi do 7.0 mio kritja.

ZANIMA ME WIZ PLOVILO >

Morske dogodivščine nudijo čudovite, a tudi nepredvidljive trenutke. Z vodnim plovilom žal lahko narediš škodo osebam ali stvarem, ki so v bližini.

KATERE SO GLAVNE RAZLIKE MED KRITJEM OBVEZNO IN OBVEZNO PLUS?

1. Obseg kritja WIZ Plovilo:
Obvezno – osebna škoda tretjih oseb
Obvezno plus – osebna škoda tretjih oseb in
materialna škoda tretjih oseb

2. Teritorij plovbe WIZ Plovilo:

Obvezno – Slovenija/Hrvaška

Obvezno plus – Sredozemsko morje

3. Zavarovalna vsota WIZ Plovilo:
Obvezno – 237.300€* Slovenija / 3.5mioHRK* Hrvaška
Obvezno plus – 800.000€ / 1.5mio€ / 3mio€ / 7mio€** Italija

*minimalna, zakonsko predpisana zavarovalna vsota za Slovenijo in za Hrvaško  
**zakonsko predpisana zavarovalna vsota za plutje v Italijanskih teritorialnih vodah je 6.070.000mio €

POMEMBNO: IMAMO TUDI KRITJE ZA NAMEN UPORABE – ZASEBNI NAMEN ALI GOSPODARSKI NAMEN!


IZRAČUNAJ SVOJO CENO ZAVAROVANJA >

Odgovorno: na mail prejmeš mednarodni certifikat za plovbo v tujih teritorialnih vodah

Za brezskrbno plovbo v TUJINI, moraš imeti vedno pri sebi ustrezno potrdilo o zavarovanju za svoje plovilo. Brez skrbi, pri WIZu ti takoj po sklenitvi zavarovanja WIZ Plovilo, na mail pošljemo tudi Potrdilo o zavarovanju – mednarodni certifikat za plovbo v tujih teritorialnih vodah – Certificate of Insurance.

Če pa za območje plovbe izbereš Sredozemsko morje z Italijo, je tvoje potrdilo tudi v italijanskem jeziku – Certificato di Assicurazione.

Udobno: do police preko spleta – prejmeš takojšnji 10% popust in polico na mail

Na WIZu urediš vse enostavno. Zavarovalno polico prejmeš na e-mail takoj. Pošljemo ti tudi Certifikat – potrdilo za plovbo. Polica traja 1 leto, z avtomatsko obnovo 30 dni pred potekom, plačilo pa je možno tudi na obroke. Upošteva se takojšnji 10% spletni popust.

SKLENI WIZ PLOVILO >