Ne zanemarite plovila – Prava izbira čistil

Ne zanemarite plovila – Prava izbira čistil

Val 231

Poletje je čas, ko je večina plovil že v vodi. Čista in redno vzdrževana plovila so pogoj za prijetnejšo plovbo, trajnost materialov in lep izgled. Posebej pa je treba paziti pri pravilni izbiri čistil in masti.

Primerne masti za vzdrževanje plovila so KENT Dry Lube – Suha teflonska mast v spreju, ki ustvari suh teflonski film in se tako nanjo ne prime prah, pesek, sol in umazanija. Primerna je za mazanje palubnih vodil, ležajev, zadrg (na tendah, jadralnih oblekah …) ter vseh gibljivih mehanizmov na palubi. Kent Silicone Grease – 100-% silikonska mast na plovilu predvsem dobro služi kot odličen izolator vse električne napeljave, kakor tudi lučk, ki jih spuščate v vodo.

Kent Blue Grease – Litijeva plava mast pa je odlično odporna na slano vodo in visoke pritiske, tako da se zelo dobro obnese na krmilnih vodilih zunajkrmnih motorjev, vodnih osovin, na oseh propelerjev itd.

Za hitro in učinkovito čiščenje nerjavečega jekla in preprečevanje nastajanja vodnih madežev uporabite čistilo Perfect Inox iz programa Kent, ki odstranjuje umazanijo, maščobo in nečistoče s površin. Čistilna pena All Purpose Foam Cleaner – Univerzalna čistilna pena pa je primerna za čiščenje stekla, usnja, lesenih in tapeciranih površin. www.at-team.si