VABLJENI: Navtika, zelene tehnologije, inoviranje in podjetništvo v novih trendih ter evropski mreži za dobavitelje, kupce, raziskovalce in podporne organizacije v pomorski industriji

VABLJENI: Navtika, zelene tehnologije, inoviranje in podjetništvo v novih trendih ter evropski mreži za dobavitelje, kupce, raziskovalce in podporne organizacije v pomorski industriji

 

Navtični podjetniški navdušenci in razvijalci zelenih tehnologij boste lahko v četrtek, 5. marca, v Ljubljani spoznali inovacijske priložnosti in prakse v pomorski industriji, ki so odgovor na globalna vprašanja energetike, podnebnih sprememb, umetne inteligence, digitalizacije … Govorniki na dogodku bodo predstavili svoje bogate izkušnje z inoviranjem, podjetništvom, raziskavami in globalnim delovanjem. Pomorski sektor je področje, kjer se odpira veliko neizkoriščenih potencialov in je tako podjetniško ter tehnološko zanimiva niša.

Na dogodku se bosta predstavili tudi dve novi evropski platformi, ki bosta povezovali dobavitelje in kupce, raziskovalce in podporne organizacije v Jadransko-jonski regiji ter tako slovenskim podjetjem pomagala pri doseganju evropskih kupcev! Skupno kosilo vseh udeležencev z gosti bo namenjeno ustvarjanju novih povezav in podjetniškim, raziskovalnim ter strokovnim vezem. Sodelovanje odpira slovenskim podjetjem nova vrata in potenciale vsem prisotnim na dogodku, da naredijo korak dlje v pomorski industriji. Ker je celoten dogodek financiran s strani Evropske Unije, je za slovenske udeležence brezplačen ob pravočasni prijavi.

Program z vsemi dodatnimi informacijami si lahko pogledate na spletni strani organizatorjev.

Dogodek je namenjen vam, ki ste aktivni na področju navtike, pomorstva, zelenih tehnologij in podjetništva v najširšem smislu! Namreč, če še niste v tej branži, je to zagotovo zanimivo področje za raziskovanje. Namen dogodka je tudi spodbuditi mreženje med udeleženci in izkoristiti možnost informacij, sodelovanja in povezovanja ljudi, ki ga v ta namen podpirata projekta NEORION in SHIPmEnTT za podjetja in organizacije znotraj projekta Interreg ADRION. Organizatorji so Tehnološki Park Ljubljana, TechnoCenter Univerze v Mariboru in Fakulteta za pomorstvo in promet, skupaj s podjetniškimi gosti.

Lepo vabljeni!

https://www.tp-lj.si/sl/dogodki/inovacijske-priloznosti-in-prakse-v-pomorstvu-in-navtiki-2020-02-25