Navela iz Pulja je obeležila 25 let delovanja

Navela iz Pulja je obeležila 25 let delovanja

Val 229

V preteklih 25 letih se je podjetje Navela razvilo v eno izmed najbolj cenjenih podjetij v navtičnem sektorju, pomorstvu in marikulturi na Hrvaškem. Podjetje posluje vzdolž vzhodne obale Jadranskega morja in se od samega začetka osredotoča na vrhunsko kakovost ter zanesljivost. Slednje se odraža tudi v zastopanju njihovih poslovnih partnerjev, prenosu tehnologije in razvoju svojih lastnih produktov. V obdobju 25 let so vgradili več kot 2.500 dizelskih motorjev znamke Yanmar, sodelovali pri opremljanju več kot 500 novih plovil, jaht, manjših potniških plovil ter ribiških ladij, prav tako pa so vzpostavili odlično servisno mrežo ter vseskozi zagotavljali njen obstoj. Podjetje Navela je prav tako sodelovalo pri vpeljavi mehanizacije v hrvaško marikulturo, nadzorovalo nove proizvode in tehnologije ter razvilo lastne produkte v marikulturi. Poleg vseh dosežkov pa je Navela neprestano držala poslovno stabilnost in poslovno bonitetno izvrstnost ter z rednim izvajanjem obveznosti znatno pripomogla k dobrobiti celotne skupnosti.

Upravljanje znanja  

Eno izmed prvotnih poslanstev Navele je bilo prenos novih tehnologij do kupcev, pa naj so bili le-ti samostojni podjetniki, podjetja, ki so se ukvarjala z najemom plovil, ali pa celo ladjedelnice. To poslanstvo se je pričelo z vzpostavitvijo servisne mreže, nenehnim izobraževanjem serviserjev in skrbjo za njihovo certificirano usposobljenost. Organizirali so tečaje usposabljanja, na katerih so predstavljali nove izdelke, načine komunikacije s kupci ter implementacijo proizvodov. Poleg tega pa so sledeč Kaizenfilozofiji izboljšanja stalnega poslovanja zaposleni podjetja Navela prisotni pri usposabljanju in nenehnem izboljšanju organizacije in dela v podjetju. To bo v prihodnosti omogočalo sodelovanje v razvoju in nadzoru novih proizvodov, kot so Joystic Control System, D-torque dizelski izvenkrmni motor in NCL-LX robotov, kakor tudi pri razvoju in proizvodnji njihovih pogonskih enot.

Najboljši servis

Z organizacijo okrogle mize predstavnikov vseh marin in serviserjev v času sejma Adriatic Boat Show 2009, ki se je odvijal v Šibeniku, je bil lansiran projekt »Best in Service«, katerega cilj je izboljšanje kakovosti in profesionalnosti servisnih storitev. »Best in Service« je neprekinjen projekt, ki se v skladu z japonsko filozofijo nenehno dopolnjuje in je logično nadaljevanje vsega, kar je bilo storjeno do te točke pri razvoju storitvene mreže. Del tega projekta je tudi Navelina motorna kartica, ki bo sledila v prihodnosti, prav tako pa bo sledil tudi CRM sistem, usmerjen v nadzor učinkovitosti in hitrosti odziva tržne podpore. Z drugimi besedami to pomeni nadzor nad komunikacijo s strankami…

Več si lahko preberete v št. 229 revije Val navtika