NAUTICA MARINA PORTOROŽ – SEJEM NOVOSTI V MARINI PORTOROŽ

NAUTICA MARINA PORTOROŽ – SEJEM NOVOSTI V MARINI PORTOROŽ

Val 238

V največji slovenski marini, Marini Portorož, se bo med 16. in 19. majem zgodil val raznovrstnih dogodkov, ki bodo še dodatno popestrili nov in edini navtični sejem na slovenski obali – Nautico Marina Portorož. Navtični sejem, ki ga bo letos prvič organizirala v lastni režiji Marina Portorož, je po informacijah organizatorjev že skorajda 100-% zaseden in, kot dodajajo, ne bo pustil nobenega razstavljavca in obiskovalca ravnodušnega.

Vsekakor bo glavna atrakcija sejma jahta Adler Suprema, 23 metrov dolgo plovilo, ki navdušuje s svojimi inovativnimi rešitvami, saj so imeli proizvajalci, ki so plovilo naredili iz karbona, v mislih predvsem čim nižjo porabo in jo s hibridnim pogonom tudi dosegli.

Slovensko premiero bo doživel Seafaring 34, plovilo, ki je plod slovenskega znanja in tudi narejeno v Sloveniji. Seafaring 34 je bil razvit kot odziv na intenzivno povpraševanje po jahtah, ki imajo minimalen vpliv na okolje in nizke obratovalne stroške, ne da bi pri tem izgubili udobje ali zmožnost plovbe po odprtem morju.

Na Nautici bo prvič predstavljeno tudi plovilo visokega kvalitetnega razreda GRANDEZZA 28 OC. Plovilo je plod izredno natančne izdelave in dovršenega dizajna. Krasijo jo moderne linije, udobje in odlične plovne lastnosti.

Preplet dogodkov se bo zgodil že pred sejmom, ko se bodo mesec dni pred odprtjem razstavljavci zbrali v marini in na neformalnem druženju poiskali skupne točke s so-razstavljavci in dolgoročni, sinergijski odnos z organizatorjem.

Pester sklop dogajanja se bo nadaljeval po uradni otvoritvi sejma, ki mu bo sledila medijska regata, ki bo v četrtek, 16. maja, na slovensko obalo privabila novinarke in novinarje iz vse Slovenije in jih skupaj z izkušenimi skiperji za en dan popeljala v svet jadranja in navtike kot take.

Razstavljavci pa bodo po uspešno zaključenem prvem sejemskem dnevu uživali v večeru razstavljavcev ob spremljavi živahne glasbe skupine Manouche.

V petek in soboto razstavljavce in obiskovalce čakata dneva, polna mode, lepote, gostili bomo polfinalni izbor Miss Slovenija, in glasbe. Tako bo poleg dogodkov, ki so namenjeni strokovnim diskusijam (pomorska dediščina slovenske obale, najemi jadrnic in jaht itd.) in predstavitvam različnih navtičnih novitet, premierno organiziran še glasbeni festival Marina Music Fest, ki bo odlična odskočna deska za mlade glasbenike.

Večere bomo zaključili ob glasbi priznanih slovenski glasbenikov, kot so Sašo Gačnik Svarogov, Vlado Kreslin, Helena Blagne in Tanja Žagar.

Te spremljevalne in glasbene dogodke bomo gostili v velikem dodatnem šotoru, ki bo še povečal pokrite razstavne kapacitete na samem sejmu.

Zaradi povečanega obiska, kjer se pričakuje okoli 20.000 obiskovalcev, smo vsebinsko dopolnili in okrepili tudi gostinsko ponudbo, ki jo bomo letos prvič nudili skupaj z zunanjim gostinskim partnerjem. Razstavljavci in obiskovalci se bodo lahko okrepčali v gostinskem kotičku s hitro, a zdravo pripravljeno hrano ter v dveh restavracijah v stilu ponudbe »all you can eat«. Zelo velik pomen bomo na tem sejmu dali kakovostni hrani in pijači.

Zaradi ogromnega zanimanja za sejem so v predprodaji, na prodajnih mestih Eventima in Petrola, že na voljo karte, tako za sejemski kot obsejemski del. Organizator ponuja tudi paketne karte, kjer lahko zakupite tako ogled sejma kot tudi udeležbo na večernem koncertu.