Nautica Marina Portorož 2020

Nautica Marina Portorož 2020

Val 246

Informacije s tiskovne konference

Navtična razstava Nautica Marina Portorož, ki deluje pod sloganom »International boat, beauty and luxury show«, se bo letos odvijala med 14. in 17. majem; tudi tokrat, drugič zapored, v režiji Marine Portorož. Celoten navtični dogodek bo potekal v posebej urejenih, varovanih prostorih Marine Portorož, ki ima že več kot dvajsetletne izkušnje z organizacijo najrazličnejših sejmov ter športnih in družabnih dogodkov.
Po besedah direktorja Marine Portorož, Bojana Petana, bo razstava zasnovana tako, da bo v prvi plan postavila razstavljavce in njihove želje ter pričakovanja. Glede na pozitivne odzive razstavljavcev organizator pričakuje veliko novih čolnov, jadrnic, jaht in drugih navtičnih produktov, rešitev ter novitet.
Nautica Marina Portorož bo tako kot preteklo leto tudi letos edina navtična razstava v Sloveniji, zaradi bogate navtične vsebine in spremljevalnega programa pa pričakuje rekordno število obiskovalcev. Ta naj bi se zgodil tudi zaradi letošnje novosti, brezplačne vstopnine za vse obiskovalce, s tem naj bi se razstava približala širši javnosti. Vsebinsko se razstava Nautica Marina Portorož vrača k navtiki in obljublja še večje število navtičnih razstavljavcev izven naših meja. Poleg pestrih obsejemskih dejavnosti bo tokrat v sklopu razstave potekal jadralski dvoboj Slovenia Match Race Cup 2020, obiskovalci navtičnega sejma bodo imeli priložnost ogleda regate najboljših jadralcev na svetu, dogajanje bo popestrila tudi medijska regata. Obsejemsko dogajanje bo sicer vsebinsko potekalo v sodelovanju z organizacijo Turističnega združenja Portorož, omeniti gre “open-air” koncert Nine Pušlar ter glasbeni festival Marina Music Fest. V okviru samega sejma bo pozornost posvečena lokalni kulinariki in predstavitvi obalnih regij z namenom trajnostnega povezovanja. V času sejma organizator pripravlja še eno zanimivo novost, del dogajanja se bo namreč vsak dan prenašal v živo preko spletne strani.
www.nautica.marinap.si