Nautica Marina Portorož 2019 – intervju: mag. Sebastjan Selan, direktor

Nautica Marina Portorož 2019 – intervju: mag. Sebastjan Selan, direktor

Val 237

»Neprimerljiv, mogočen, bogat, drzen, privlačen … tak bo sejem Nautica Marina Portorož 2019!« je uvodni nagovor prenovljenega navtičnega sejma Nautica Marina Portorož, International boat, beauty and luxury show, ki se bo letos odvijal med 16. in 19. majem v dveh prostornih zaprtih halah, dveh velikih pokritih šotorih (poseben prireditveni prostor), na ogromnih zunanjih površinah in na vodnem delu v največji slovenski marini, Marini Portorož, začel njegov direktor mag. Sebastjan Selan. Marina Portorož bo sejem prvič organizirala v lastni režiji in obljublja mnoge navtične premiere, medijsko regato in bogat obsejemski program, ki nobenega razstavljavca in obiskovalca ne bo pustil ravnodušnega.

Navtični sejem Nautica Marina Portorož bo letos doživel svoj krst in je nekakšno nadaljevanje zgodbe Internautice. Kako potekajo priprave, kako je zasnovan sejem in kakšno je zanimanje razstavljavcev ter obiskovalcev?

Res je, navtični sejem bomo letos prvič organizirali v povsem lastni režiji, saj smo se z nekdanjim soorganizatorjem, zaradi različnih pogledov na razvoj, vsebino in organizacijo tako pomembnega sejemskega dogodka na naši lokaciji v Marini Portorož, razšli.

Priprave za sejem so že od oktobra preteklega leta v polnem teku in kljub temu, da letos sejem organiziramo povsem sami, tečejo nemoteno. To je posledica dejstva, da imajo zaposleni v Marini Portorož izjemno znanje in izkušnje pri organizaciji najrazličnejših množičnih dogodkov. Tako naši zaposleni že najmanj 24 let zapored tekoče izvajajo vse potrebne aktivnosti pri organizaciji, prodaji in vodenju različnih navtičnih sejmov v Marini Portorož. Organizirali ali sodelovali smo pri izvedbi navtičnih sejmov, kot so: Internautica, Bonaca in Jesenski navtični vikend. Tako da je za nas sejem Nautica Marina Portorož le še en prijeten izziv in predvsem posebna nadgradnja vseh preteklih navtičnih sejmov.

Sejem Nautica Marina Portorož je zasnovan tako, da v prvi plan postavlja naše razstavljavce in obiskovalce. Cilj nam je, da z razstavljavci zgradimo dolgoročen sinergijski in partnerski odnos, saj bomo zgolj tako lahko oblikovali izredno kvaliteten sejem, ki bo vsem v resnično zadovoljstvo.

Pozitiven odziv zaradi nadgradnje navtičnega sejma že dobivamo od razstavljavcev, ki nam z množičnimi prijavami že izkazujejo zaupanje. Na sejmu pričakujemo tako več kot 150 domačih in tujih razstavljavcev, ki bodo predstavljali premiere plovil, različna plovila vseh tipov in velikosti, različne navtične novosti ter ostalo dodatno ponudbo, ki je povezana z navtiko in prestižem. To pomeni, da nas čaka obsežen, vsebinsko raznolik in posledično zelo dobro obiskan navtični sejem.

Enega izmed ciljev navtičnega sejma, to je zgraditi dolgoročen sinergijski odnos z razstavljavci, ste že omenili. So še kakšne novosti oziroma posebnosti, ki čakajo tako razstavljavce kot tudi obiskovalce novega navtičnega sejma?

Seveda. Novosti je zelo veliko in to na različnih področjih.

Z namenom, da prisluhnemo razstavljavcem, prvič pripravljamo posebno srečanje razstavljavcev pred samim sejmom, na sejmu pa celo posebno večerno druženje razstavljavcev na sproščeni tematsko obarvani zabavi…

 

Več o navtičnem sejmu v portoroški marini si lahko preberete v zadnji številki revije Val navtika 237.