Nautica led gs590

Nautica led gs590

Val 150

Luxurymarine

AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Izdelovalec visokozmogljivih gumijastih čolnov, italijanski Nautica Led, je v navtičnem svetu že dodobra uveljavljeno ime. Malo manj pri nas, toda tistim, ki spremljajo gumenjake, niso neznanka. Z izdelavo, ki se giblje okoli petsto plovil letno, in tridesetimi zaposlenimi sodi v segmentu izdelave gumijastih plovil med razmeroma velika podjetja. Prav zaradi svoje velikosti in velikih vlaganj v nove tehnologije in razvoj uspešno krojijo modne smernice na tem področju. Rezultat je široka paleta plovil velikosti od 4,30 pa vse do 10,50 metra, ki jih nenehno izboljšujejo in prilagajajo zahtevam evropskih kupcev.

S skrbno načrtovano politiko in jasnimi cilji jim je uspelo združiti zasnovo, razvoj, testiranja in končno izvedbo. Izdelava se odvija v dveh halah skupne površine 2.500 kvadratnih metrov v industrijski coni v predmestju Milana. Ledova plovila odlikujejo zelo dobre plovne lastnosti, gumenjaki so nekoliko težji, masivnejši, stabilnejši, vendar pa ne najhitrejši. Takšno domnevo potrjuje dejstvo, da je bila načrtovana letna izdelava razprodana že na salonu navtike v Genovi.

Čoln me je prepričal s svojo prostornostjo. Zagotovo lahko trdim, da je za svojo dolžino eden najprostornejših. Čoln s takšnim motorjem je prava izbira za vse tiste, ki aktivno preživljate dopust. Z dodatnimi tendami se z lahkoto v njem prenoči, glasba iz vgrajenega radia pa polepša marsikatero urico v zalivu. Motor je pravšnji, zaradi dobre oblike dna s posebnim delom, ki razbija val, pa ni niti potrebno pretiravati z močjo na zrcalu. Če vas mika, si ga lahko pri podjetju Luxurymarine tudi sposodite in uživate v odkrivanju lepot jadranskega morja.