NASVETI – KOPALNA PLOŠČAD

NASVETI – KOPALNA PLOŠČAD

Val 229
AVTOR Ing. Matevž Guzelj
FOTO arhiv Val navtika

Osnovni material za izdelavo kopalne ploščadi je na morje odporen inox, okvir je največkrat iz stekloplastike, pohodna površina pa iz tika. Glede na model imajo lahko plovila še nekaj dodatne opreme, kot so že pripravljeni “V” nosilci za gumenjak ali “jetski”, odvisno od tega kako športna je posadka.

Pri nekaterih plovilih so kopalne ploščadi serijska oprema, pri drugih ima kupec možnost, da se sam odloči. Izbira lahko med fiksnimi in potopljivimi oz. gibljivimi. Fiksne ploščadi so pritrjene z inox nosilci na zrcalo plovila. Na njih je običajno tudi lestev, ki plavalcem pomaga iz vode. Vsekakor je dodatna površina zelo uporabna, olajša dostop do vode in izstop iz nje, lahko služi tudi za ribolov. Če pa pustite domišljiji prosto pot, je lahko še bolj uporabna. Obstajajo pa tudi modeli ploščadi, ki so gibljivi in se potopijo pod gladino, tako nam zelo olajšajo nakladanje čolna ali kakšnega drugega plovila. Ko ste z “gumico” zapeljali nad ploščad, jo preprosto dvignete in vaš čoln je pripravljen za transport. Enostavno, preprosto in brez truda. Platforme so lahko različnih velikosti in izvedb, veliko je odvisno od velikosti plovila, nekatere se tudi povsem skrijejo v trup. Nosilnost je različna in spet odvisna od modela, v veliki večini govorimo o 350 kg, se pa povzpne vse do 1200 kg, kar je že zelo dober podatek. So pa vse ploščadi konstruirane tako, da ne ovirajo krmnega potisnika, če ga imate, ali pa pogonskih pet, če te gledajo izpod krme. Konstruktorji so tu zelo pazljivi in natančni. Pri fiksni izvedbi sicer ni nobenih problemov, pri gibljivih pa nekaj več.

PREDNOSTI

Prva prednost je dodatna površina, kar velja ne glede na izvedbo. Prostor na plovilu je vedno dobrodošel. Če je ploščad potopljiva in olajša nakladanje “gumice” ali česa drugega, je to še toliko bolje. Kakšnega strašnega dela s tem dodatnim kosom opreme pravzaprav nimamo. Potrebno je vzdrževati prosto pot pri vodilih. Če je ploščad gibljiva, je potrebno ob tem, da menjateprotivegetativni premaz, pregledati spodnje nosilce in hidravlične cilindre, ki služijo za dvig in spust. To zlahka naredite, saj ne gre za posebej zahtevno delo, ali pa seveda vse skupaj prepustite pooblaščenemu serviserju. Ob normalni uporabi kakšnega drugega posebnega dela ni.

SLABOSTI

Slabost je vsekakor dodatna teža na krmi plovila. Druga slabost je seveda cena in dodatni stroški vzdrževanja, ki pridejo zraven. Vendar pa vse to odtehta dodatna uporabna površina. Če pristajate na pomol s krmo, vam ploščad pogojuje oddaljenost od pomola, zato je treba imeti dovolj dolgo pasarelo ali plezalne spretnosti, še sploh, če je pomol visok.