Nar nautica ima nov salon

Nar nautica ima nov salon

Val 189

Primorsko podjetje Nar nautica bo letošnjo jesen uradno odprlo nov salon plovil na obali. Pridobitev je Igor Jerkovič, direktor podjetja Nar nautica, komentiral kot pomemben korak in nadgradnjo do sedanje prodaje in servisa ter hrambe plovil. Največji salon plovil na slovenski obali je tudi pridobitev za vse Primorce, željne novih navtičnih izkušenj.

Navtična sezona je že v polnem teku in to so tudi tehtni razlogi, da je za dokončanje prvega navtičnega salona na obali zmanjkalo časa. A vse bo nared jeseni, ko bodo dokončana še manjša zaključna dela in takrat si bomo lahko ogledali povsem novo pridobitev, ki bi, ne glede na to, kako malo morja imamo, moral že zdavnaj stati. K obalnim mestom namreč vsekakor sodi navtični salon in seveda prodaja plovil ter opreme, vendar se zaradi visokih cen zemljišč in neprimernih lokacijah predvsem za to dejavnost, tik ob morju, številni do sedaj niso odločili. Nov salon plovil je tako dobil podobo in svoje mesto v koprski industrijski coni v Serminu, imenovani GORC (Gospodarska, obrtna in razvojna cona Sermin). Če pustimo ob strani zaplete s samo gradnjo objektov v Serminu, zaradi izvajalcev in podizvajalcev in dejstvom, da bi mi moral biti projekt že zdavnaj zaključen, je lokacija za navtični salon povsem primerna. Blizu je avtocesti in pot do morja bo za srečne kupce trajala manj kot 5 minut.

Salon plovil

Prostor novega navtičnega salona Nar nautica se bo v osnovi delil na pritličje v obsegu 200 m2, kjer bodo na razstavi večja plovila, vse tja do 10 metrov. V med etaži bo prostor za prodajalno s specializirano opremo na približno 60 m2, kot komplementarno ponudbo pri nakupu čolna. Kupci plovil si bodo lahko tako na enem mestu izbrali še prve kose obvezne in dodatne opreme za svoja plovila, za katere bo strokovno osebje poskrbelo tudi z montažo. V zgornjem nadstropju bo prostor namenjen manjšim plovilom in gumenjakom, del prostora pa bo služil pisarnam in servisnim prostorom. Manjša delavnica bo v pritličju, kjer kanejo vsako leto ponuditi še več uslug priprave plovil z možnostjo hranjenja na suhem.

Prodaja in servis

Nar nautica se ukvarja s prodajo navtičnega programa od leta 2005. S prodajo plovil so v najboljših letih hitro rastočega gospodarstva dosegali odlične rezultate in se kmalu pojavili kot pomemben ponudnik plovil na slovenskem trgu. Njihov prodajni program zajema plovila blagovnih znamk Monterey, Stingray, Starfisher in Beneteaujev motorni program ter napihljivi čolni Sea Master. Na zalogi imajo vselej tudi paleto rabljenih plovil, če iščete kaj posebnega, pa vam priskočijo na pomoč tudi s svetovanjem. Kar se tiče manjših gliserjev in motornih bark do 45 čevljev, imajo znanja in izkušenj na pretek. Splošna servisna storitev in delavnica omogoča montažo zunajkrmnih motorjev po želji kupca ali servis katerega od notranjih motorjev. Njihova ne povsem nova, vendar še bolj celovita ponudba bo obsegala še hrambo plovil v suhi marini in servisiranje ter pripravo plovil na sezono. Suha marina oziroma prostor za hrambo plovil je na ločeni lokaciji in lahko sprejme do 25 plovil, odvisno od velikosti.

Ob prihajajočem sejmu Internautica v Portorožu in tako vsakoletni »uradni« otvoritvi navtične sezone bo pridobitev na že obstoječo ponudbo manjših prodajaln opreme na obali zagotovo popestritev. Vztrajno delo vselej velja in naj bo tudi tokrat dokaz, da se splača investirati v projekt, kot je bil navtični salon, ki ga je Igor Jerkovič po grobi ocenil na vrednost investicije okoli 350 tisoč evrov. Iz uredništva lahko želimo le uspešno prodajo tudi v teh turbulentnih in navtiki ne najbolj prijaznih časih.