Največja razstava plovil in vodnih športov na svetu – BOOT 2020, Düsseldorf

Največja razstava plovil in vodnih športov na svetu – BOOT 2020, Düsseldorf

Val 246
AVTOR Borut Maraž
FOTO Julijan Višnjevec, Borut Maraž, Messe Düsseldorf/ctillmann

Čeprav smo vsako leto tam, nas organizacija in sama razstava vedno pozitivno presenetita. Obseg razstavnih površin je enormen. Tematike, dogodki in predstavitve so zanimive. Število razstavljavcev in obiskovalcev je izjemno veliko, kot bi bil v malem mestu. Vse je urejeno, označeno, vse deluje. Vedno se najde nekaj novega, nekaj posebnega, edinstvenega. In tam so tudi lepotice, zaradi katerih se vsako leto vračamo: jadrnice, motorni čolni, jahte … Pa tudi oprema, vodne igrače in še in še. Skratka vse je zanimivo, bleščeče, privlačno.

Na največji razstavi plovil in vodnih športov na svetu je bilo letos prisotnih več kot 1.900 razstavljavcev iz 71 držav. Sejem je obiskalo več kot 250.000 obiskovalcev iz 106 držav. Na 230.000 m2 razstavnih površin so letos dodali še eno halo, tokrat smo torej tekali med skupaj 17 poslopji. Mogoče se zdi, da pretiravam, vendar smo prvi dan imeli napovedanih kar 12 novinarskih konferenc, kjer ladjedelnice predstavijo nove modele, preteklo poslovanje, napovejo trende in razvoj. Da smo obuli superge, je bila kar prava odločitev.

Fokus razstave je na jahtah, motornih čolnih, jadrnicah, gumenjakih, motorjih in opremi za vsa ta plovila. So pa bila tudi druga področja vodnih športov in zabave odlično zastopana. Po različnih halah so razdeljeni razstavljavci manjših, športnih jadrnic – »dingijev«, windsurfov, kajtov, kanujev, SUPov, deskarjev. Tri hale so bile namenjene potapljačem in ribičem, dve pa sta bili rezervirani za predstavitve marin, čarter podjetij, servisnih storitev, turističnih ponudb in drugega, povezanega z dejavnostmi na vodi. Skratka, vsega je bilo na pretek. Kot običajno smo si rezervirali premalo dni, da bi si lahko v miru pogledali še kaj več od najpomembnejšega…

Še več novosti s področja navtike si lahko preberete v februarski izdaji revije Val navtika 246.