Največja jadrnica na svetu, vredna 360 milijonov

Največja jadrnica na svetu, vredna 360 milijonov

Rusi so znani po tem, da radi sežejo globoko v žep. Prav to je storil ruski milijarder, ki je svojo 256-milijonsko jahto zamenjal za 360-milijonsko jadrnico! 44-letni ruski oligarh Andrey Igorevich Melnichenko je s tem postal lastnik največje jadrnice na svetu, dolge kar 142 m (prejšnja je bila očitno premajhna), ki sliši na ime Beli biser (angl. White Pearl). Njeni jambori se vzpenjajo do »neba«, saj se najvišji dviga kar 90 m visoko!

Pod razkošno jadrnico se je podpisal francoski oblikovalec Philippe Starck, gradnja pa je potekala v nemški ladjedelnici Nobiskrug v nemškem Kielu.

Jadrnica White Pearl doseže najvišjo hitrost 39 km/h (20,8 vozla), poleg klasičnih soban in palube pa v podpalubju ne skriva le strojnice, ampak tudi sobo za opazovanje dna.

Na jadrnici se najde prostor za 20 gostov in 54 članov posadke, kar je nadgradnja glede na sedanji prevoz. Dozdaj se je Rus prevažal z jahto A (takšno ime ji je dal baje zato, da bi bila v registru vedno na prvem mestu), vredno skoraj 260 milijonov evrov. In če mu ni do potovanja s plovilom, preprosto sede v svoje letalo Boeing 737. Kaj se pa človek zamudi!

Screen-Shot-2017-02-15-at-05_27_59