Najprestižnejša nemška nagrada za tehnološke inovacije v rokah slovenskega podjetja

Najprestižnejša nemška nagrada za tehnološke inovacije v rokah slovenskega podjetja

Val 240

Slovensko podjetje Pirnar, ki se s svojimi prestižnimi in inovativnimi vhodnimi vrati že leta uvršča med najboljše proizvajalce vhodnih vrat na svetu, je s svojo najnovejšo inovacijo – popolnoma brezdotično, samodejno vhodno steno Theatrica – znova navdušilo tako laično kot strokovno javnost. Od začetka leta, ko je Theatrica na voljo na svetovnem trgu, je ta vrhunska inovacija osvojila že vse najpomembnejše nagrade s področja dizajna in inovacij.

Prva pametna vhodna stena na svetu prepriča s svojo mogočnostjo in tehnološko dovršenostjo

Česa takšnega, kot je Theatrica, doslej še niste videli, saj je podjetje Pirnar kot prvo na svetu predstavilo popolnoma samodejna, brezdotična masivna vhodna vrata v obliki stene, ki nimajo nobenih potezal, kljuk ali ključavnic in se popolnoma avtomatizirano odprejo samo lastniku. Dovolj je, da Theatrico samo pogledate. Deluje namreč na podlagi naprednega sistema prepoznave obraza, ki na podlagi 30.000 točk na obrazu prepozna lastnika in se zgolj njemu popolnoma samodejno odpre. Ko ta vstopi, se Theatrica za njim prav tako nežno in samodejno tudi zapre. Brez ključavnic, kartic, kod, bralnikov prstnih odtisov… Popolnoma samodejno, elegantno in osupljivo. Ste si predstavljali, da je lahko življenje tako enostavno?

Neprekosljiva tehnologija, dovršen dizajn in napredna ideja si zaslužijo priznanje

V manj kot pol leta, kolikor je Theatrica prisotna na trgu, je že večkrat prepričala svetovno javnost in s tem osvojila tudi vse najpomembnejše nagrade letošnjega leta. Najprej je osvojila prestižno nemško nagrado za dizajn GERMAN DESIGN AWARD WINNER 2019, nato še najprestižnejšo nagrado za oblikovalske dosežke, ki jo strokovna komisija nemške institucije Design Zentrum Nordrhein Westfale podeljuje že od leta 1955. Theatrica je v okviru omenjenih nagrad RED DOT DESIGN AWARDS prejela nagrado HONOURABLE MENTION 2019, ki je namenjena najveličastnejšim oblikovalskim rešitvam.

Najnovejša v šopku nagrad, ki jih zbira Theatrica, pa je GERMAN INNOVATION AWARD WINNER 2019. Tokrat niso nagradili le vrhunskega dizajna in mojstrske izvedbe, pač pa je bila celotna ideja in inovativna zasnova Theatrice prepoznana kot edinstvena, napredna in vplivna. GERMAN INNOVATION AWARD je nagrada, ki jo podeljujejo predvsem izdelkom z dodano vrednostjo – tistim izdelkom, ki bodisi nezanemarljivo vplivajo ali celo spreminjajo življenja njihovih uporabnikov. In Theatrica vsekakor spreminja način, kako razumemo in uporabljamo vhodna vrata, saj s svojo brezdotično zasnovo prekinja več kot pettisočletno tradicijo uporabe vhodnih vrat.

Vsaka vrata izpod rok Pirnarjevih mojstrov so edinstvena

Nobenega dvoma ni, da je Pirnarjeva Theatrica edinstvena v svoji ideji, zasnovi in kot vsi Pirnarjevi izdelki tudi v izvedbi. S ponosom lahko trdimo, da se nobeno svetovno podjetje ne more kosati z natančnostjo in kakovostjo mojstrske ročne izdelave, ki jo v družinskem podjetju Pirnar negujejo že vse od leta 1968. Predanost, ljubezen do oblikovanja in inovacij ter brezhibne rokodelske spretnosti se odražajo v vsakem detajlu vsakih vrat. Zato Pirnarjeva vhodna vrata spadajo med najbolj občudovana in brezkompromisno izdelana vrata na trgu.

www.pirnar.si