NAJBOLJŠA MARINA NA HRVAŠKEM SE NAHAJA NA OTOKU KRKU

NAJBOLJŠA MARINA NA HRVAŠKEM SE NAHAJA NA OTOKU KRKU

Val 268
AVTOR Uredništvo Val
FOTO arhiv Marina Punat 

Marina Punat je bila na Dnevih hrvaškega turizma, ki so potekali od 6. do 8. oktobra 2022 v Šibeniku, razglašena za najboljšo marino na Hrvaškem v kategoriji velikih marin.

Renata Marević, direktorica Marine Punat, je s ponosom sprejela nagrado Hrvaške gospodarske zbornice »Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku« za leto 2022 in se ob tej priložnosti zahvalila z naslednjimi besedami: “To je veliko priznanje za skupino in vse naše partnerje, saj je storitev, ki jo nudimo našim gostom, naš skupni produkt za naše navtike – zato v imenu članov družbe in vodstva pošiljam velik “Hvala!” vsem zaposlenim v skupini Marine Punat Grupa in povezanih družbah ter vsem zaposlenim pri naših podizvajalcih in pogodbenih partnerjih.”

Marina Punat je pogosta nagrajenka na prireditvi Dani hrvatskog turizma, saj je najstarejša hrvaška marina v skoraj 60 letih delovanja nenehno v ospredju inovativnosti in razvoja navtičnega turizma, za kar je prejela tri priznanja. Poleg tega je bila v zadnjih dvajsetih letih petkrat imenovana za marino leta, tokrat pa je že sedmič prejela priznanje za najboljšo marino v kategoriji velikih marin.

To je rezultat nenehnega vlaganja v infrastrukturo in razvoj ter varnost v marinah, pa tudi skrbi za okolje, trajnostni razvoj in zadovoljstvo zaposlenih. Za ohranitev vodilnega položaja v navtičnem turizmu potekajo pomembne infrastrukturne investicije, opredeljene v strateškem načrtu razvoja do leta 2030, ki vključujejo popolno rekonstrukcijo restavracije Marina, širitev bazena za dvigovanje ladij in nakup najsodobnejšega dvigala za plovila do 500 ton in 16 metrov širine, edinega takšnega v severnem Jadranu.

Največja marina severnega Jadrana je dom za več kot 1.400 plovil, ki tu večinoma ostanejo skozi vse leto, v morju ali na suhem doku. Zaradi odličnih prometnih povezav je izjemno priljubljena med navtiki srednje Evrope, zato kljub temu, da ni jahtni klub zaprtega tipa, obstaja čakalni seznam za letni privez in člansko izkaznico.

Marina je del poslovne skupine Marina Punat Grupa, ki jo sestavljajo še Ladjedelnica Punat, MP Hotel & Resort, trgovina z navtično opremo Marina Commerce itd., ki skupaj s široko mrežo partnerjev in certificiranih strokovnjakov, pooblaščenih za delo v marini, nudijo uporabnikom najširši nabor storitev za vzdrževanje plovil in prijetno bivanje v marini. Po besedah dolgoletnih strank je Marina Punat njihov drugi dom.

Dnevi hrvaškega turizma predstavljajo največje srečanje turističnih delavcev na Hrvaškem. Večdnevni program tradicionalno zaznamuje turistično leto v Republiki Hrvaški, skozi predavanja, delavnice in forume pa deležniki turistične industrije razpravljajo o priložnostih za razvoj in učinkovitejše pozicioniranje hrvaškega turizma.

Del programa je tudi vsakoletna podelitev turističnih nagrad z neposrednim televizijskim prenosom, v dveh večerih pa so podelili priznanja v kar 40 kategorijah. Nagrade se podeljujejo posameznikom, predstavnikom turističnega gospodarstva ter najboljšim destinacijam in subjektom, ki so si za svoje delo in rezultate prislužili prestižna priznanja. Hrvaške turistične nagrade so skupni projekt Ministrstva za turizem in šport, Hrvaške turistične skupnosti in Hrvaške gospodarske zbornice, ustvarjen z namenom nadaljnjega spodbujanja konkurenčnosti, inovativnosti in zavesti o trajnostnem razvoju ter dviga kakovosti storitev in izdelkov v turističnem sektorju.

Hrvaška gospodarska zbornica z nagrado Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku nagrajuje najboljše gospodarske subjekte v turizmu v 6 kategorijah: hoteli, kampi, marine, čarter podjetja, potovalne agencije in restavracije.