Na Metsu tudi 14 slovenskih podjetij

Na Metsu tudi 14 slovenskih podjetij

Val204

Na 28. sejmu navtične industrije in opreme METS (Marine Equipment Trade Show), ki bo med 17. in 19. novembrom 2015 potekal v Amsterdamu, bo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija na skupnem razstavnem prostoru svoje izdelke in storitve predstavljalo 14 slovenskih podjetij. Sejem velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, letos pa na njem pričakujejo več kot 22.000 obiskovalcev.
METS – Marine Equipment Trade Show je namenjen predstavitvi izdelkov in opreme s področja navtike. Velja za največji in najpomembnejši sejem za navtično opremo in opremo marin na svetu, je predvsem profesionalne narave, na njem nastopajo skoraj vsi proizvajalci navtične opreme, obišče pa ga velika večina trgovcev z navtično opremo. To je edini sejem na svetu, ki je specializiran za navtično opremo, za razliko od ostalih navtičnih sejmov pa na njem ni plovil. Prisotnost podjetij, ki se ukvarjajo z navtično opremo, je na sejmu METS obvezna. V kolikor želi podjetje delovati v evropskem prostoru ali širše, je ta sejem nepogrešljiv cilj vseh dobaviteljev navtične opreme.
Produktne skupine izdelkov na sejmu so materiali in oprema za gradnjo plovil, električne komponente in navigacijska oprema, svetila, notranja oprema plovil, pogonski agregati, elementi in naprave ter oprema za njihovo vzdrževanje, oprema za hlajenje in prezračevanje, zaščitna oprema, tekstil, izdelki iz platna in drugih materialov ter sorodna oprema, krmilni sistemi in hidravlika, oprema za marine in ostala navtična oprema. V letu 2014 se je na sejmu predstavilo 1358 razstavljavcev iz 48 držav, obiskalo pa ga je več kot 21.000 obiskovalcev. Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani: www.metstrade.com. ….

Več si lahko preberete tudi v 204. št. Val navtike.