Na Gourmet Cupu Ljubljana tudi letos zabrbotal Medot ter svež veter na slovenski TOP chefovski sceni David Bucik z Grediča

Na Gourmet Cupu Ljubljana tudi letos zabrbotal Medot ter svež veter na slovenski TOP chefovski sceni David Bucik z Grediča

Penine Medot so tudi letos sodelovale na osveženem in še bolj privlačnem štiri dnevnem dogodku Gourmet Cup Ljubljana med 27. in 30. januarjem, ki se vedno bolj uveljavlja kot najpomembnejši kulinarični dogodek v regiji. Začel se je s kulinarično bogatim vikend programom na Krvavcu, svoj program popestril s ponedeljkovo strokovno konferenco na Ljubljanskem gradu, ki je bila sklenjena s posebno doživljajsko večerjo s TOP Chefi (Experience dinner), zadnji dan pa je sledil še znameniti pokal v smučanju Audi Pokal Gourmet posebej začinjen z gurmanskimi užitki.

Penine Medot so vabljivo in okusno zabrbotale v zase naravnem okolju, vsaj kar se temperatur tiče – na snegu, izbrane penine Medot Millésime 2008 Magnum pa so pripadle zmagovalcem vseh petih kategorij pokala v smučanju. Medot Extra Brut Cuvée je bil postrežen v vinskem izboru, ki so ga pripravili vinarji hiše dobrih vin Koželj, na doživljajski večerji s TOP Chefi (Experience dinner), udeleženci večerje pa so ga glede na prve odzive v dvorani izbrali za favorita ob prvem hodu.

Letos so penine Medot sodelovanje na Gourmet Cupu Ljubljana razširili še na področje kulinarike, saj je kuharski mojster z Grediča, David Bucik, ki ga kritiki ocenjujejo kot svež veter, sodeloval kar na dveh dogodkih med TOP Chefi, med katerimi so bili tudi Michelinovi Chefi ter nekateri najvplivnejši kuharski mojstri.

 

 

 

 

 

Na nedeljskem Gourmet na snegu na Krvavcu je bil David Bucik eden izmed sedmih TOP Chefov, ki so obiskovalcem ponudili pravo gurmansko razvajanje na snegu. Pripravil je krompirjevo tortico z briško klobaso in žafranovo peno z drobnjakom, ki je bila med prvimi razprodana na dogodku. Zadovoljnim obiskovalcem je postregel tudi z receptom svoje jedi (zapis recepta spodaj)

“Takšni dogodki so res nekaj posebnega, saj dvigujejo kulturo prehranjevanja in ljudem približajo vrhunsko kulinariko, saj jo lahko okusijo po dostopnih cenah. Hkrati pa je šel celoten izkupiček v dobrodelni namen zbiranja sredstev za gostilno za socialno ogrožene Zavodu Pod strehco, kar me posebej veseli. Čestitke organizatorjem, ekipi Jezeršek, za takšno pobudo, da smo bili skupaj del te lepe geste,” je povedal David Bucik.  

 

Ostali TOP Chefi nedeljskega Gourmet na snegu so bili še: Jure Tomič (Ošterija Debeluh), Igor Delak (Mochoritsch, Avstrija), Ana Šušteršič (Jezeršek gostinstvo), Chef Michelin Guiseppe Mancino (Il Piccolo Principe**, Italija), Chef Michelin Ivan Bombieri (Ristorante La Taverna*, Italija) in Cesare Battisti (Ristorante Ratanà, Italija).

David Bucik je poleg tega sodeloval v ekipnem prizadevanju k uspehu ponedeljkove doživljajske večerje (Experience dinner), ki so jo v 9 hodih pripravili trije TOP Chefi: Ana Roš, najboljša kuharska mojstrica na svetu, Philip Rachinger, komaj 28-letni kuharski zanesenjak, ki prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, in Luka Jezeršek, kuharski mojster in pobudnik številnih iniciativ.

 

 

 

 

 

”To je bilo zelo skoncentrirano delo, vse je moralo biti natančno in brez napak, a kljub temu je vse potekalo zelo sproščeno – vrhunsko organizirano. Posebej prijetno je sodelovati v ekipi, kjer se na vsakem koraku čuti, da živimo za kuhanje, da je to tisto naše poslanstvo,” je povedal David Bucik.

Danes pa se takoj po zaključku letošnjega Gourmet Cupa Ljubljana David Bucik odpravlja na enomesečno izmenjavo izkušenj v Francijo v hotel s petimi zvezdicami, ki ima podobno strukturo kot Gredič, le precej večjo, Hostellerie La Briqueterie. Hotel ima restavracijo z eno Michelinovo zvezdico, chef pa je Thomas Debouzy.

DAVID BUCIK Krompirjeva tortica z briško klobaso in žafranovo peno z drobnjakom.

Recept: Krompir operemo, olupimo in skuhano v slani vodi. Ko je kuhan ga naribamo  in položimo v tankem sloju v pekač. Na sesekljani čebuli popražimo briško klobaso ter jo razporedimo po krompirju v pekaču.  Potresemo s prekajeno skuto in postopek še enkrat ponovimo. Ko je jed pripravljena jo zalijemo s smetano in jajcem ter  ponovno popečemo v pečici.