Mv 500 comfort

Mv 500 comfort

Val 161
AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

O italijanskem izdelovalcu Motonautica Vesuviana sem pisal že nekaj številk nazaj. MV 500 je najmanjši iz njihove ponudbe, model odlikujejo sodobna linija, preprostost in funkcionalnost, in kot takšen odlično služi rekreaciji, športu in poletni zabavi.

Manjša premčna stopnica je iz debeloslojnega poliestra ter premore privezno bitev in vodilo za dvigovanje sidra iz nerjavnega jekla. Prehod na večjo ležalno površino je preprost in ne previsok. Premčne komore so tri najmanjše, in sicer ena za spravilo sidra in vrvi z izpustom, za njo je večja čez celotno širino čolna in tretja, ki je pomaknjena desno v podaljšku krmilne konzole. Vse premorejo drenažni izpust za vodo, ki se naključno nabere v dnu. Prekrivajo jih debelejše blazine, ki so pripete s trakovi na vrata. Posebnost notranjosti čolna je, da so pohodno površino pomaknili globlje in s tem dobili nižje težišče. V premcu je zaradi tega veliko manevrskega prostora.

Ker gre za lastniški čoln, so pri podjetju JJK poslušali želje stranke in čoln opremili za družinsko preživljanje dopusta in prostega časa. Čoln je idealen za krajše skoke iz zaliva v zaliv ali na bolj oddaljene plaže. Če si bo posadka zaželela daljše plovbe, tudi to ne bo problem, saj je 80 litrov goriva v rezervoarju in ob majhni porabi motorja Yamaha 70 dovolj za dolgo plovbo brez obiska bencinskih črpalk. Sam bi mogoče razmislil o varnostnem loku predvsem zaradi vpetja sončne ponjave in bolj agresivnega videza. Ker čoln omogoča preživljanje daljšega časa na njem, je zaščita pred soncem skoraj nuja. Ponovno sem zadovoljen s končno izdelavo čolna, z vsemi lepljenimi deli iz dovolj močnega hypalona debeline 1.300 Dtex in uporabljeno tehniko 3D vakuumske infuzije plastičnih delov. Čoln je malenkost dražji v svojem razredu, toda upravičeno, saj zgoraj naštete kakovosti govorijo temu v prid.