Mrakova in Macarolova v Palmi sedmi

Mrakova in Macarolova v Palmi sedmi

Val218
AVTOR Jakica Jesih

 

V Palmi na španskem otoku Majorka se je konec marca končal 48. Pokal princese Sofije (regata evropskega pokala Eurosaf Champions Sailing Cup), na katerem sta v ženskem olimpijskem dvosedu 470 nastopili tudi Tina Mrak in Veronika Macarol. Regato sta zaključili na sedmem mestu.

Regata v Palmi je nekoč veljala za eno izmed regat svetovnega pokala ISAF, od leta 2015 pa šteje kot regata evropskega pokala Eurosaf (angl. Champions Sailing Cup).

Tudi tokrat je bila udeležba jadralcev množična, več kot 800 jih je prišlo iz 53 držav. Kot je običajno za prvo poolimpijsko sezono, so med njimi številna nova imena, nekateri uveljavljeni jadralci pa nastopajo v drugih jadralnih razredih kot dozdaj. Prav gotovo je največje ime te druge skupine 43-letni brazilski jadralec Robert Scheidt, ki je po osvojenih petih olimpijskih medaljah v laserju tega zamenjal za 49er in smo ga lahko na njegovi drugi regati tega razreda spremljali tudi v Palmi.

Naši dekleti, Tina Mrak in Veronika Macarol, sta s trenerjem Tomažem Čopijem na Palmo odpotovali že teden pred začetkom regate ter opravili nekaj dodatnih treningov. Prizorišče jima je sicer že dobro poznano, a vendar je bil to zanju prvi nastop po olimpijskih igrah in prvi pokazatelj trenutne pripravljenosti. Po počitku sta januarja dekleti začeli z intenzivnejšimi kondicijskimi pripravami, februarja pa sta opravili tudi nekaj treningov na slovenskem morju.

Več si lahko preberete v 218. št. revije Vač navtika.