MRAKOVA IN MACAROLOVA NAPREDOVALI NA 4. MESTO

MRAKOVA IN MACAROLOVA NAPREDOVALI NA 4. MESTO

FOTO video: Tomaž Čopi

 

V Miamiju na Floridi je na regati svetovnega pokala za olimpijske razrede vse bolj napeto. Danes je lepo pihalo in dekleta na 470 so odjadrala naslednja dva kvalifikacijska plova. Ponovno se je potrdilo, da našima jadralkama Tini Mrak in Veroniki Macarol (JK Pirat) močnejši veter ustreza in z dobrim jadranjem sta današnji regati končali na 5. in 4. mestu ter napredovali na skupno 4. mesto. 

Po prihodu z vode sta povedali:

Veronika Macarol: “Danes smo imeli nekoliko več vetra, med 20 in 25 vozli. Najine vožnje v veter so bile dobre, medtem ko vožnje z vetrom niso bile najboljše. Predvsem sva v obeh regatah slabo odvozili zadnji dve vožnji z vetrom, prehitro sva naredili obrat in se odmaknili od konkurence, namesto da bi jih držali, tako da sva v obeh regatah izgubili po dve mesti in končali na petem in četrtem mestu.” 

Tina Mrak: “Tudi po tretjem dnevu še vedno drživa stik z vodilno trojico. Za jutri spet napovedujejo okoli 25 vozlov, mislim, da sva v teh razmerah med močnejšimi posadkami in bova lahko še izboljšali vožnje z vetrom in pridobili še nekaj točk. Za popraviti imava še nekaj pomanjkljivosti do nedeljske regate za medalje.”  

V vodstvu ostajata Japonki Ai Kondo Yoshida ter Miho Yoshioka, na drugo mesto sta se prebili Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes van Veen, tretji pa sta aktualni svetovni prvakinji Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska.