Mostički

Mostički

Val 142

Ogljik

AVTOR Božidar Peteh
FOTO GS Composite

Ločeno vam posebej predstavljamo mostičke, narejene iz kompozitnih materialov, ogljikovih vlaken in epoksidne smole. Gre za slovenski izdelek izdelovalca GS d.o.o. iz Črne vasi pri Ljubljani. Najdete jih na spletnem naslovu: http://www.gs-composite.com ali e-naslovu: info@gs-composite.com ali telefonu: 041/777-889, 041/678-817.

V svojem izdelavnem programu ponujajo več izdelkov, vsi pa so privlačnih estetskih oblik in iz celotne ponudbe bo marsikdo našel zase primeren mostiček. Kot je že iz naslova razvidno, gre za izdelavo mostičkov iz ogljikovih vlaken in epoksidne smole, kar pomeni hkrati nizko težo in veliko nosilnost.

Mostičke izdelujejo v dveh različicah: s poliuretanskim premazom in z vidno strukturo ogljikovih vlaken.

Mostički z vidno strukturo ogljikovih vlaken so namenjeni posameznikom, ki želijo dati plovilu in sebi posebno vrednost s poudarkom na zadnje visoke tehnologije plovil. Izdelava tovrstnih mostičkov je dokaj zahtevna, saj je potrebno natančno delo, da se tkanina ne zmečka ali kako drugače razporedi, kar bi pokvarilo končni videz izdelka. O visoki kakovosti izdelka priča zanimanje zunaj meja Slovenije, saj so njihov izdelek sprejeli tudi kot referenčni izdelek v sferi kompozitnih izdelkov. Da so epoksi smola in O ogljikova vlakna bolj odporna proti ultravijoličnim žarkom, so površine premazane s posebnim prozornim lakom z močnim ultravijoličnim filtrom. Slaba stran teh mostičkov je le močno segrevanje površine, zaradi česar jih je dobro imeti pokrite, kar pa tudi podaljša njihovo delovno dobo.

Mostičke s poliuretanskim barvnim premazom (gel-coat zaščito) izdelujejo v več barvnih kombinacijah oziroma poslikavah, vedno pa je ob naročilu možno tudi, da vam v mostiček umetelno naslikajo ime vašega plovila ali kaj drugega po želji. Barvani mostički so tudi najbolj zastopani v prodaji. Prednost teh je manj zahtevna izdelava (pomemben dejavnik pri končni ceni), manjše segrevanje površine in trajna odpornost proti ultravijoličnim žarkom.

Prednosti ogljikovih mostičkov, ki smo si jih z zanimanjem ogledali na letošnji Internautici, so v prvi vrsti izjemno nizka teža (možno je preprosto rokovanje tudi osebi z manj fizične moči), pestra ponudba različnih velikosti in izvedb, velika nosilnost in premišljena izvedba podrobnosti (na primer integriran nosilec koleščkov). Vse mostičke izdelujejo v kompaktni različici iz enega kosa ali pa v zložljivi različici. Pri obeh je mogoče naročiti različne dodatke, pa naj bo to ograjica ali način pritrditve na palubo (fiksno ali vrtljivo).

Posebej smo pri teh mostičkih opazili izjemno dobro in predvsem oprijemljivo protizdrsno površino. Ta je narejena iz posebne poliuretanske mase, ki se nanaša z brizganjem. Pozanimali smo se, ali je mogoče to oblogo pri njih naročiti tudi za druga plovila in pritrdili so, da lahko pomagajo tudi tu, le barka ne sme biti predaleč iz Ljubljane in sama priprava zahteva nekaj več časa.

Vsekakor priporočamo, da si bralci podrobnejše pogledajo ponudbo na njihovi spletni strani in ni ga zlomka, da ne bi tudi na svoji novi barki imeli lepo oblikovanega mostička. Prvi vtis gostom pri vstopu na plovilo pusti prav mostiček in malce neugodno bi bilo, če bi se tam srečali s staro, oguljeno in nerodno desko.