Monterey 214 fsc

Monterey 214 fsc

Val 142

Vedno bolj v manjšini

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Čolne ameriške ladjedelnice Monterey boats pri nas že precej dobro poznamo. V zadnjem času smo se spoznavali predvsem s potovalnimi gliserji novejše generacije, tokrat pa si bomo pogledali model 214 fsc. Cuddyji ali čolni z majhno kabino v premcu so bili pred dobrim desetletjem zelo priljubljeni. Samo spomnimo se Baylinerjevih caprijev in Maxumov. Sedaj pri čolnih v tem dolžinskem razredu prevladujejo bowriderji in druge izvedbe čolnov z odprtimi premci, cuddyjev pa je vedno manj.

Montereye novejše generacije zaznamujejo klasične linije in temnejše poslikave trupov, zlasti pri potovalnih modelih pa so značilni tudi nekoliko ostrejši robovi in zaključki.

Tovrstnih čolnov je v tem dolžinskem razredu vse manj in vse manj ladjedelnic se loteva projektiranja in izdelave novih cuddyjev. Tako ostaja kupcem tovrstnih čolnov vse manj izbire in monterey 214 fsc je vsekakor pomemben predstavnik v tem razredu. 214 fsc s 4,3-litrskim Mercruiserjem lahko dobite že za 43.074 ameriških dolarjev, za čoln, kakršnega smo imeli na testu, pa je treba odšteti 51.064 ameriških dolarjev in dodati še dajatve.